00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

פאי בצל ותפוחי אדמה

פאי בצל ותפוחי אדמה

 טארט בצל ותפוחי אדמה

 

 

 

מצרכים:

1בצל  גדול פרוס,

שמן זית,

מלח גס,

4 תפוחי אדמה גדולים שטופים,

2-3 כפות חמאה,

נייר אפיה לריפוד תבנית עגולה 28 ,

אופן הכנה:

 לחמם מראש תנור אפיה ל- 180 מעלות, 

בסיר רחב ושטוח לחמם 4 כפות שמן זית על להבה  בינונית, 

להוסיף את הבצל הפרוס,  ולטגן 10 - 12 דקות עד שרך ומקבל גוון שחום מכל הצדדים.

4 תפוחי אדמה , בעזרת מנדולינה או סכין חדה, לפרוס לתוך קערה עמוקה  לעיגולים דקים ,

עד שמסיימים מכסים בינתיים,  במגבת מטבח לחה, למניעת השחרה,

לתבל את תפוחי האדמה במלח ופילפל שחור גרוס,

להוסיף את הבצל המטוגן, ולערבב, מבלי לפגום בשלמות פרוסות תפוחי האדמה,

לשמן תבנית עגולה בשמן זית,  לשים את תפוחי האדמה בתבנית לשטח היטב,  בכף ,

לנקד בחתיכות חמאה מעל,

לגזור נייר פרגמנט בגודל קוטר התבנית+שוליים, ולסמן נקודת אמצע, להניח מעל תפוחי האדמה, 

מצמידים כך:  יד אחת מהדקת את הנייר באמצע המילית , שלא יזוז,

 ויד שניה מכניסה את השוליים של הנייר  פנימה מסביב לתפוחי האדמה. 

לזלף מעל שמן זית, שיזלוג אל מתחת לתפוחי האדמה ויגרום להשחמתם,

להכניס את התבנית לתנור, בשלב עליון, לאפות 45 דקות, 

כשמוכן להוציא, להעביר סכין מסביב, להפרדת המילית מדפנות התבנית, 

להניח מעל  מגש / צלחת הגשה גדולה, ולהפוך עליה את הטארט  להפריד בזהירות את תחתית התבנית, 

להביא למצב פושר לפני שפורסים, 

 

 

 

 


 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת