00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

בלוג של LANIT1

פרוסות בשר צלי ברוטב שזפים ורימונים

 

הינה מתכון מוצלח ברמה לבשר צלי ,  המתאים לאירוח למי שרוצה להשוויץ 

מתאים לשבתות וחגים ... אז יאלה רוצו להכין...

מה צריך  :

סיר רחב וגדול

כמות : 15 מנות

 

המצרכים:

לבישול הבשר :

בשר צלי מספר  5  - כמות  2 קג - גוש אחד

1 בצל חתוך גס 

1 כף כורכום 

 

לרוטב:

3 בצלים פרוסים לעיגולים דקים

10 שזפים יבשים ללא הגלעין - פרוסים לאורך

רוטב שזפים ורימונים של יד מורדכי  - 280 מל

7 כפות שמן לטיגון

פטריות טריות  - 2 קופסאות (מארז צמד חמד)

כורכום  1 כפית שטוחה 

מלח 1/4 כפית  (מומלץ לפי הטעם)

פלפל שחור - 1/4 כפית (מומלץ לפי הטעם האישי)

6 שיניי שום פרוסות לפרוסות דקות או כתושות

אבקת מרק עוף  - 1 כף גדושה (ללא מונסודיום גלוטומט) אפשר לוותר ולהוסיף במקום זה מלח לפי הטעם 

 

אופן ההכנת הבשר :

בישול הבשר כגוש מתבצע בסיר מלא מים עם כף כורכום ובצל אחד חתוך גס ,

הבישול אורך   כ-3 שעות  עד שיהיה אפשר לנעוץ סכין ללא התנגדות.

לאחר הבישול כגוש להשאיר במקרר ללילה ולמחרת לפרוס לפרוסות בעובי סנטימטר.

 

הכנת הרוטב לבישול הבשר:

לטגן את הבצל עד להשחמה , להוסיף את הפיטריות , שיניי השום ואת השזפים היבשים הפרוסים לאורך ולבשל עוד כ 5 דקות -ולערבב.

לאחר מכן יש לסדר את הפרוסות בסיר מעל הרוטב,

יש להוסיף כוס וחצי מים רותחים גודל כוס חד פעמי , במידה וצריך אפשר להוסיף עוד חצי כוס מים.

לפזר את התבלינים  פלפל שחור, מלח , כורכום, אבקת מרק .

ובעזרת כף יש לפזר את כל הרוטב על הבשר  להביא לרתיחה שהרוטב יתחיל לבעבע

ואז להנמיך את האש בינונית קטנה ל -  50 דקות עם מכסה.

מומלץ מידי פעם להרטיב את הבשר בעזרת הכף...

בתאבון .

 

לאכול בליווי פירה או אורז לבן.... 

 

מוזמנים לראות את הערך הקלורי של המנה  : http://www.foodsdictionary.co.il/Recipes/7641

מנה שהעלתי במסגרת פעילות מדהימה של בלוגרים לאתר בפייסבוק FOODSDICTIONARY לשנת  2016 -  http://www.foodsdictionary.co.il/articles/1077

‪#‎FoodsDictionary2016‬
‪#‎Foodspepole‬
 

 

בתאבון 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

2 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל LANIT1 אלא אם צויין אחרת