88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

ממתק גרעיני חמניות

ממתק גרעיני חמניות

 

 

 

 

 

ממתק גרעיני חמניות

 

מצרכים:

350 גר' גרעיני חמניות,

 3 כפות גדושות דבש,

3/4 כוס סוכר,

 2 ניירות אפיה, 

 שמן לשימון, 

אופן הכנה:

 מחממים תנור ל- 180 מעלות,  מרפדים תבנית תנור בנייר אפיה,

קולים את גרעיני החמניות  8-10 דקות לערך, יש לבדוק , הזמן משתנה מתנור לתנור,

לשמן שני ניירות אפיה ולהניחן זו ליד זו, על השיש,  עם הצד המשומן למעלה, 

בסיר טפלון מרתיחים את הדבש והסוכר על אש נמוכה עד שנוצרות בועיות גדולות, 

 שופכים פנימה את גרעיני החמניות, מערבבים בזריזות, משטחים על נייר אפיה משומן,

 מניחים מעל נייר אפיה משומן שני,

 ובעזרת מערוך משטחים את החמניות לעובי 1/4 ס"מ. 

מסירים את  דף האפיה העליון  (שבזכות השימון יורד בקלות),

 חותכים פסים לאורך, ואחר כך לרוחב, לריבועים, 

מקררים ומאחסנים בקופסה סגורה.

 

 

קולים בתנור את גרעיני החמניות כ- 10 דקות ב- 180 מעלות

ממיסים סוכר+דבש עד קבלת בועיות גדולות

מכניסים לסיר את גרעיני החמניות, מערבבים בזריזות,

על השיש, מכינים מראש  2 ניירות אפיה משומנים, 

על האחד משטחים בכף את התערובת החמה, עובדים בזריזות 

ומכסים בנייר אפיה שני, (הצד עם השמן מעל המילית) ומרדדים דק.

מסירים את נייר האפיה העליון וחותכים לריבועים או מלבנים

קרדיט: סיגל ברמר

 

ועוד משהו דומה שומשומיות בטעם ילדות

 

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת