00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

לבשל בבית

חמין קל להכנה וטעים לשבת

25/12/2015

חמין, אחד המאכלים המזוהים עם העם היהודי, לקום בשבת בבוקר לריח נפלא שעוטף את הבית עד לארוחת הצהריים.

קבלו מתכון מאוד קל להכנה וטעים אשששש...

מצרכים:

קילו בשר מספר 5 חתוך לקוביות של סנטימטר

כוס גדולה של חומוס יבש (יש להשרות 6 שעות לפני)

כוס גדולה של חיטה 

100 גרם שומן כבש טחון

2-3 רגלי פרה

תפוחי אדמה, ביצים (שבושלו 5 דקות במים רותחים), שום שלם, בצלצלים (כמות לפי סועדים ולפי גודל הסיר)

פפריקה

כורכום

סילאן

מלח ופלפל

אבקת מרק עוף

קינמון

אופן ההכנה:

בקערה מערבבים את החומוס עם כף גדושה פפריקה, כפית כורכום, כף אבקת מרק, מלח ופלפל ומכניסים לסיר. 

על החומוס מניחים את קוביות הבשר

בקערה מערבבים את החיטה, שומן הכבש, כף פפריקה, כפית כורכום, כפית שטוחה קינמון (או בהרט) מלח ופלפל ושמים בסיר באחד הצדדים.

ליד שמים את רגלי הפרה, תפוחי האדמה, בצלצלים, שום, ביצים.

בקערה מערבבים חצי ליטר מים רותחים, 3 כפות סילאן, כף פפריקה, כורכום, מלח ופלפל ושופכים פנימה, משלימים נוזלים עד כיסוי, מכסים ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות לשעה וחצי, מורידים את טמפרטורת התנור ל- 100 מעלות לכל הלילה (לפני השינה  תבדקו אם צריך להשלים נוזלים).

בתאבון!!

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

4 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל idoxmaoz1 אלא אם צויין אחרת