88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

פנפורטה עוגת אגוזים ופירות טוסקנית

25/01/2016
פנפורטה עוגת אגוזים ופירות טוסקנית

פנפורטה

עוגת אגוזים ופירות טוסקנית

העוגיות מבושמות בריח התבלינים,

 האגוזים מתפצחים בפה,

והטעם הו הטעם...

 

 

.   .   .

פנפורטה– עוגת אגוזים ופירות טוסקנית     לתבנית עגולה 24 ס"מ (אפשר גם בשתי תבניות קטנות של 16 ס"מ)

את הפנפורטה שומרים מכוסה ומכורבלת היטב בארון. הזמן עושה לה טוב וניתן לשמור אותה שבועות רבים.

350 אגוזים קלויים ללא מלח- שקדים ואגוזי לוז

200 גרם פירות יבשים- חמוציות ודובדבנים

50 גרם קליפות תפוז מסוכרות

1 כפית גרירת תפוז

2 כפות פולי קקאו (לא חובה).

1 כפית קינמון, 1/4 כפית הל, 1/4 כפית אגוז מוסקט, קורט ציפורן

2 כפות קקאו

1/2 כוס קמח (נטול גלוטן עובד היטב)

1/3 כוס דבש

1/4 כוס סוכר

2 כפות מים

לציפוי: כ- 1/2 כוס אבקת סוכר.

אחרי אפיה וצינון, בוזקים אבקת סוכר 

מרפדים תחתית תבנית בנייר אפיה ומשמנים את דפנותיה.

מחממים תנור ל- 180 מעלות צלסיוס/350 פרנהייט.

קוצצים גס את האגוזים והפירות ומעבירים לקערה.

מוסיפים לקערה את הקמח והתבלינים (ואת פולי הקקאו, אם רוצים) ומערבבים היטב יחד.

מערבבים בסיר קטן: דבש, סוכר ומים ומביאים לרתיחה. מוזגים מעל לתערובת האגוזים והפירות ומערבבים היטב- נדמה בתחילה שאין מספיק מתערובת הסוכר בכדי לכסות את כל האגוזים אבל ערבוב מתמיד יתגבר על זה.

מעבירים לתבנית ובעזרת כף רטובה, לוחצים ומשטחים את התערובת באופן אחיד.

אופים  30 דקות. מעבירים סכין דקה בין העוגה ודפנות התבנית, בכדי לעזור בשחרורה לאחר הקירור.

לאחר שהעוגה התקררה לגמרי, מחלצים את העוגה מהתבנית.

מניחים על גבי נייר אפיה גדול ומפזרים את אבקת הסוכר. משפשפים את אבקת הסוכר בעזרת היד על כל דופן וצד ושומרים מכוסה בנייר ועטוף בשקית.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ועוד לטו בשבט:

עץ שמרים שוקולד

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת