11
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

מרק עגבניות עם בורגול

מרק עגבניות עם בורגול

מרק עגבניות

עם בורגול

 

 

        בקיץ מבשלים את המרק הזה, מעגבניות בשלות המצויות בשפע,

 אבל אחרי השרב הכבד שהרס לנו את  יבול העגבניות, והקפיץ מעלה מעלה את מחירן ,

אפשר בהחלט להשתמש בעגבניות משומרות, ולקבל מרק טעים לא פחות, ובטוח זול יותר,

על אחת כמה וכמה בחורף, כאשר העגבניות פחות טעימות מאשר בקיץ. 

Related image

                                                                                           

 

               בורגול גס =

 

               פטה מפוררת                                      גריסים מבושלים ומיובשים של חיטה לא טחונה

 

Image result for CRUMBLED FETA

 

 

מצרכים:

כ- 794 גר' קוביות עגבניות + הרוטב (מקופסת שימורים),

שמן זית מובחר + שמן זית להגשה,

2 בצלים בינוניים, אפשר  1 מהם  בצל אדום, קצוצים דק,

מלח לטעם,

2-4 שיני שום כתושות,

2 כפות רסק עגבניות, 

1/2 כפית סוכר,

1/2 כוס בורגול גס, (אפשר אורז במקום)

5 כוסות מים,

 פילפל שחור גרוס לפי הטעם,

2-4 כפות נענע טריה קצוצה, (אפשר בזיליקום במקום)

1/2 כוס  (56.7 גר')  גבינת פטה,

הוראות הכנה:

לטחון את הקוביות העגבניות במעבד מזון (מג'ימיקס),

לחמם שמן על להבה בינונית שמן זית בסיר מרק כבד,

להוסיף בצל קצוץ עם קורט מלח,  לטגן 8 - 0 דקות,לערבב לעיתים קרובות,

 עד לריכוך אך לא להשחים. להוסיף את השום, לערבב  כ30 שניות עד דקה לריכוך,,

להוסיף את העגבניות, רסק העגבניות וסוכר, להביא לרתיחה, תוך ערבוב,

לבשל כ- 10 דקות או עד שהעגבניות מבושלות היטב, לערבב מדי פעם.

להוסיף בורגול + מים + מלח לפי הטעם, , ולהביא לרתיחה,

לבשל 30 - 45 דקות על אש נמוכה בסיר מכוסה.

עד שהבורגול רך, והמרק מסמיך.

להוסיפ פילפל שחור לפי הטעם, לטעום אם מספיק מלוח לתקן תיבול.

כאשר מוכן, למזוג למרקיות, להגיש עם עלי נענע קצוצים מעל,  וגבינת פטה מפוררת.

* אפשר להכין יום מראש, ולחמם.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

תגובות אחרונות
נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
תגובות אחרונות
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת