33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

בריאות בקלות

עוגיות גרנולה וצימוקים.

14/12/2015

חג החנוכה עוד מעט מאחורינו והפעילות רבה. 

​הייתי עם הקטנה בפסטיגל, בקיבוץ מתקיימת פעילות חברתית בלתי פורמאלית כל יום, שבמהלכה שיחקו, אפו ולבבו לביבות, הדליקו נירות עם בני הדור המבוגר ונסעו למוזיאון קראסו למדע בבאר שבע.

מסיבת חנוכה של הקיבוץ התקיימה אתמול בערב וחזרות לריקוד היו בכל ערב. 

היום בבוקר במפתיע הבת הוזמנה  להצגה של בימת הנוער על פי הסרט "פרוזן" ומחר נוסעת למופע "מיומנה" באשדוד עם בנות משפחה....למילה משעמם אין מקום וחסד למרות שהושמעה . 

הבן השלישי נסע לטיול חנוכה, ארבעה ימים במצפה רמון, והחייל נשאר בבסיס, נסענו אתמול בצהרים לבקר. 

בטח לא תופתעו אם אספר שלא טעמתי ולו סופגנייה אחת, לא מעניין,לא טעים ולא שווה את הקלוריות.  

הימים הקרים הביאו אותי לבישול מרקים ותבשילים , אוכל חם וטוב, הרבה מהם מופיעים בבלוג כמרק שעועית, ממולאים , לחמניות פשטידות ועוד. 

בעלי ביקש עוגיות בריאות ובמוסף של ידיעות אחרונות "זמנים מודרנים" ניתקלתי במתכון של עוגיות גרנולה וצימוקים, מתכון שונה מהרגיל שלי , החלטתי לנסות וכמובן שיניתי מצרכים , יצא סוףףףףף.

מה צריך:

2 כוסות קמח תופח

1/2 כפית א. סודה לשתייה או אפייה

1/2 כפית אגוז מוסקט , ניתן להחליף ב א. קינמון

1/3 כפית מלח

1/2 כוס שמן - (במתכון המקורי כתוב 225  חמאה קרה)

3/4 כוס סוכר

1 ביצה שלמה

1כפית ת. וניל

3 כפות סירופ מייפל או דבש- (במקור 3 כפות סירופ תירס בהיר)

קליפת תפוז מגורדת מ 2 תפוזים גדולים, ניתן גם קלמנטינות

1 ו 1/2 כוסות שיבולת שועל להכנה מהירה

1 ו 1/2 כוסות צימוקים כהים קטנים. 

מספר תבניות אפייה מרופדות בנייר אפייה. 

הכנה:

1.מנפים ביחד לקערה את הקמח , א. סודה לשתייה ותבלין, מוסקט או קינמון ומלח. 

2.להוסיף את השמן ואת הסוכר ומערבבים בכף עץ. 

3.מוסיפים את הביצה, תמצית הוניל וגרידת התפוז ומערבבים לתערובת אחידה, כעת להוסיף את שיבולת השועל והצימוקים ולערבב היטב. 

הבצק רך , לכן מניחים במקרר ל 30-45 דקות לייצוב. 

4.מחלקים את הבצק ל 2 חלקים שווים, מקמחים נייר אפייה ואת הבצק, בידים מקומחות מעצבים כל חלק לגליל באורך 35 ס"מ ובקוטר 5 ס"מ. עוטפים ביריעת ניילון ושמים במקרר ללילה. 

5.למחרת מחממים תנור ל 170 מעלות, מסירים את יריעת הניילון ובעזרת סכין חדה פורסים את הגלילים לפרוסות בעובי 3/4 ס"מ בעודם קרים. 

6.מניחים את העוגיות בתבנית אפייה עם מרווחים של 3 ס"מ בניהם ואופים כ 7-10 דקות עד שהשוליםם בצבע זהוב בהיר והמרכז נשאר בהיר. אפיית יתר תביא לאיבוד הרכות. 

מצננים בתבנית על רשת . 

מאחסנים בקופסא ובתאבון....הטעם של גרידת התפוז מרחיב את הלב והראות.

תאמינו לי העוגייה טובה יותר מסופגנייה. 

שיהיה לנו אור גדול . 

אתי. 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

2 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל eti19651 אלא אם צויין אחרת