00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

החיים ומה שבישלתי

עוגת שמרים ואגוזים משוך אותי

עוגה מעולה של קרין גורן. לא להיבהל מההרכבה. זה לא מסובך כמו שזה נשמע, וזה טעים ומרשים!

רכיבים:

לבצק:

4 כוסות קמח

כף שמרים יבשים

100 גרם חמאה

3/4 כוס חלב

חצי כוס סוכר

2 ביצים

חצי כפית מלח

למלית האגוזים:

כוס חלב

כוס סוכר

50 גרם חמאה

3 כוסות אגוזים (מכל סוג שהוא) טחונים

2 כפות קמח

לזיגוג:

3 כפות סירופ מייפל

הוראות הכנה:

מכינים את הבצק (עדיף באופה לחם) כמו כל בצק שמרים. מתפיחים עד להכפלת הנפח

להכנת המלית מרתיחים חלב סוכר וחמאה בסיר קטן. מוסיפים קמח אגוזים (במקרה שלי - אגוזי מלך), ומערבבים דקה נוספת עד להסמכה דייסתית.

משמנים 3 תבניות אינגליש קייק.

משטחים את הבצק למלבן גדול ברוחב כ-30 ס"מ. מורחים עליו את כל המלית. חותכים אותו ל-5 רצועות ארוכות (ניתן למדוד בעזרת קיסם את גובה הרצועות).

עורמים את הרצועות זו על זו. חותכים את המגדל במרווחים של 4 ס"מ. כל חתיכה מעמידים בתבנית, כך שהצד החתוך כלפי מעלה. חשוב להקפיד על הכיוון.

משאירים לתפוח עד שממלא את התבנית. אופים ב-170 מעלות כחצי שעה.

מזליפים כף מייפל על כל עוגה בצאתה מהתנור. המייפל מתחמם מיד ואז ניתן להבריש אותו על כל העוגה.

מומלץ לחמם כמה דקות בתנור לפני ההגשה.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

הרשומות הכי ניצפות
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל רחל אטיאש אלא אם צויין אחרת