2121
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

קסם במטבח......

חמין עוף עדשים גריסים ולפת

חמין שהוא תבשיל נהדר שאפשר להכין בזמן קצר ביום קר ,

משביע וטעים במיוחד לא כבד ,אפשר לוותר על העוף והחמין מתאים לצימחונים ,

שני סוגי עדשים ,גריסים ועוד דברים טובים ,מחממים את הבטן ,שילוב נהדר ,

הרעיון לחמין עדשים נולד מזה שאצלי לא אוהבים בכלל חמין אז הכנתי את התבשיל

והריח שעלה הזכיר חמין נהדר מבית חמותי ,כבעלי טעם הוא אהב מאוד אני מאמצת בחום

 

4 חלקי עוף

3/4 כוס עדשים ירוקות

3/4 כוס גריסים

1/2 כוס עדשים שחורות

1 בצל גדול

2 לפת

2 תפוחי אדמה

ביצים כמספר הסועדים

כפית מלח

כפית פלפל שחור

כפית וחצי פפריקה מתוקה

1 כף אבקת מרק עוף

מעט שמן

אופן ההכנה :

בסיר רחב שמתאים לתנור לחמם את השמן להוסיף את הבצל הקצוץ לטגן מעט ,להוסיף את חלקי

העוף לטגן משני הצדדים עד שהחלקים זהובים ,להוסיף את כל העדשים הירוקות והשחורות ,

להוסיף את הגריסים ,מכסים במים שיעברו את העדשים והעוף ,מביאים לרתיחה ,מתבלים ,מוסיפים

את תפוחי האדמה קלופים וחצויים ,את הלפת קלופה וחתוכה לרבעים מסדרים בסיר מוסיפים ביצים,

מכסים במכסה מתאים לתנור ,מעבירים את הסיר לתנור לחום בנוני למשך 3-4 שעות ,לבדוק מדי

פעם שיש מספיק מים .הצבע שמתקבל נהדר והטעם גן עדן ,מי שלא אוהב לפת יכול לוותר ולהוסיף

בטטה ,קולורבי או כל ירק אחר

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

11 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אתי כק אלא אם צויין אחרת