88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

סופגניות 2013

סופגניות 2013

סופגניות 2013 

 

בדרך כלל אני מדרגת מתכון לפי אהבו/ אהבו מאוד,

מה שפחות מזה הולך לפח.

 המתכון הזה פשוט מצוין מדויק וטעים. 

וציון השנה על ידו,  אומר ממתי ניכסתי אותו למשפחתי

מצרכים:

3.5 כוסות קמח (500 גר'),

1/4 כפית מלח,

 1/3 כוס סוכר,

 1+1/2 כפות שמרים יבשים ,

50 גר' חמאה חתוכה לקוביות

1 ביצה,

1 כפית גרודת לימון צהוב בשל, 

2 כפות ברנדי או רום (משקה לא תמצית),

חלב פושר, 1 כוס (240 מל'), 

לטיגון:

2 ליטר שמן קנולה בסיר רחב ושטוח,

אופן הכנה:

לנפות לקערת המיקסר את הקמח דרך נפה, או אפילו רק דרך מסננת צפופה,

מוסיפים מלח וסוכר מערבבים  היטב בכף עץ, מוסיפים את השמרים ומערבבים שוב.

מגרדים קליפת לימון אל הקמח, ומחברים וו לישה

מפעילים את המיקסר במהירות נמוכה,

מוסיפים ביצה, וברנדי וקוביות החמאה,

מוסיפים בהדרגה חלב פושר, לשים במשך 8-10 דקות עד לקבלת בצק אחיד רך וגמיש,

(לא מוסיפים קמח משלב זה ועד אחרי ההתפחה).

משמנים קלות קערת התפחה, ומעבירים אליה את הבצק,

מגלגלים אותו בקערה, כך שיצופה היטב בשמן, (מונע התיבשות),

מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה וחצי/ שעתיים עד הכפלת נפח.

מקמחים קלות משטח עבודה ומערוך ומרדדים את הבצק לעובי 2 ס"מ,

קורצים עיגולים בכוס בקוטר הרצוי, צפוף ככל האפשר,

ומניחים ברווחים על תבנית עם נייר אפיה מקומח קלות. ומכסים במגבות מטבח,

ל- 20- 40 דקות התפחה. (תלוי בטמפרטורת החדר),

את הבצק שנשאר מעבדים שוב לכדור ומרדדים וממשיכים לקרוץ עיגולים, באותו אופן.

בסיר רחב ועמוק מחממים את השמן ל170 מעלות,

בודקים עם ידית של כף עץ הפוכה, אם מופיעות סביבה בועיות קטנות, סימן שהחום מתאים

מכניסים  4 סופגניו בכל פעם, מטגנים לגוון זהוב, (לא לשרוף), 2-3 דקות

כאשר צד אחד מוכן הופכים בעזרת כף מסננת לצד שני וממשיכים בטיגון לגוון זהוב,

 מוציאים אל מגש מרופד במגבות  נייר לספיגת עודפי השמן,

מצננים לטמפרטורת החדר, בוזקים אבקת סוכר בנדיבות,

 מזריקים ריבת תותים מהצד אל פנים הסופגניות או,

מזריקים  תלוליות ריבה מעל הסופגניות. 

 

כי סתם בא  לקשקש ...

השנה הכנתי אותן קטנות וחמודות,  ואת גודלן הסופי הן קיבלו בטיגון,

 

טיפים:

*חשוב לשמור על טמפרטורה קבועה של השמן, משך כל זמן הטיגון.

לשם כך אפשר להגביר או להנמיך את הלהבה, לפי הצורך.

**השמן לא צריך לבעבע ולרתוח בפראות, 

בודקים עם ידית של כף עץ הפוכה, אם מופיעות סביבה בועיות קטנות,

סימן שהחום מתאים לטיגון הסופגניות.

***זמן רב חיפשתי במה להזריק את הריבה,

 בקבוק פלסטיק רחב מעט,  (מהסוג שמשתמשים לטחינה בפלאפל),

הכי פושטי,  עם פיה, ממש מושלם, לא שקיות ולא צנטרים.

****ריבת תותים חלקה הכי הכי טעימה.

יש להזריק את הריבה כאשר הסופגניה בטמפרטורת החדר,

 

המתכון במקור של חן שוקרון,

מובא כאן בשינויים מותאמים אישית.

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

קישורים אל

 

נגעי עור אבחון מוקדם

אבטיח כזה לא אוכלים

מתיחות פנים להעלמת קמטים

איך להפתר מדורבן

סריגת סלסלות מחוטי טריקו

מדריך להסרת חלודה

איך לשמור על בגדים לאורך זמן

הסרת כתמים ושריטות ממוצרים שונים בבית

תחזוקת הבית

טיפוח - מסיכות פנים מחומרים טבעיים 

קסמים בבצק

פייספוד

טיפים לתיקון וחידוש רהיטי עץ

 יו טיוב אפיה 

שמרים כוכב נוטלה

גרישמנס חומרים לניקוי ספות

כיצד לרפד כיסא 

טיפים לנקיון

טיפים לניקוי התנור

הסרת כתמים מבגדים

חביבה על הצלחת

הסרת כתמים מבגדים

ניקוי מיקרוגל

ניקוי אבק ביעילות

ניקוי שחורים מהפנים

דרכים טבעיות להיפטר מנמלים

הסרת כתמי עור ופיגמנטצה

שימוש בשום לפטריות רגליים ואקנה

כביסה נכונה הסרת כתמים

כביסה נכונה 2

כוסות זכוכית עכורות, כך תנקו

הסרת מדבקות כיצד?

טיפים קטנים גדולים

אמבט טיפולי לרגליים יבשות

הסרת עובש

כיצד מפצחים פקאנים

מתלה לעגילים 

הברקת כלי כסף

רסק עגבניות שנשאר - טיפ

רסק מעגבניות טריות - ניצול שאריות 

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת