88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

גבינת ברי אפויה בבצק עלים פטריות ושלוט

גבינת ברי אפויה בבצק עלים פטריות ושלוט

גבינת ברי אפויה, בבצק עלים, פטריות ושלוט

 

Image result for baked brie cheese PICTURES

 

 

Image result for brie cheese wheel pictures

 

מצרכים:

1 כף מים,

 2 כפות חמאה,

 1+1/2 כוסות פטריות קצוצות ,

2 בצלצלי שלוט קצוצים,

 1 כפית סוכר,

 1 כפית פילפל שחור גרוס,

 כיכר עגולה גבינת ברי במשקל 450 גר',  ובקוטר 15.5 ס"מ,  

*שמורה במקרר עד לרגע ההכנה!!!

בצק עלים מרודד קפוא 1.5 ק"ג.

אופן הכנה:

1. להפשיר בצק עלים לילה במקרר,

לחמם תנור אפיה ל- 200 מעלות,

 להכין תבנית מרופדת ניר אפיה,

2. לטרוף ביצה + מים בקערית קטנה,

להמיס חמאה במחבת בחום בינוני גבוה,, להנמיך אש, להוסיף פטריות קצוצות ושלוט, לבשל 10 דקות תוך ערבוב, עד לריכוך.

3. להוסיף סוכר + פילפל + מלח, לערבב ולבשל תוך ערבוב חמש דקות נוספות. להוריד מהאש, לקרר לחלוטין.

4. לקמח קלות משטח עבודה ומערוך,

 להוציא את הבצק מהמקרר ולרדד לריבוע בגודל 35.5 ס"מ  על  35.5 ס"מ,

לסמן עיגול פנימי בקוטר 30.5 ס"מ, ולחתוך בסכין את עודפי הבצק שמסביב, לשמור בצד לקישוט(ראו טיפים בסוף),

5. לצקת את מילית  הפטריות שהתקררה בינתיים, אל מרכז העיגול, ולמרוח בקוטר 15.5 ס"מ, לקוטר גבינת הברי.

להוציא ממש ברגע האחרון את הברי מהמקרר, ולהניח על מילית הפטריות,

למרוח את שולי הבצק שמסביב בביצה טרופה,

6. לאסוף את הבצק מעל המילית, באופן שיעטוף ויכסה אותה, להדק ולהצמיד מעט להדבקה,

להניח את הבצק + המילית על תבנית מרופדת נייר אפיה, כאשר החלק המודבק, למטה,

להדביק עם המערוך את חתיכות הבצק שחתכנו ושמרנו בצד,  וליצור בעזרת הסכין או בקורצן מיוחד צורת עלים,

להניח על הבצק שבתבנית בצורה דקורטיבית, ולמרוח ביצה טרופה,

 להכניס לתנור שחומם מראש, לאפיה של 20 דקות , או עד שפני הבצק זהובים.

להוציא מהתנור לשעה  בטמפרטורת החדר, לפני הגשה. 

 

 

Image result for brie cheese

 

Image result for Button mushrooms

פטריות מתאימות למתכון

להמיס חמאה ולבשל פטריות ושלוט

להוסיף התבלינים

 

 
למרוח קצוות הבצק בביצה טרופה,
לאסוף את הבצק מעל המילית
לעטוף היטב להצמיד ולהדביק קלות.
 
 
החלק המקופל שעכשיו למעלה, יהיה למטה
Image result for baked brie cheese PICTURES
 
להפוך עם החלק התחתון והחלק  למעלה 
 

Image result for baked brie cheese PICTURES

 

בתבנית מרופדת נייר אפיה משומן, מניחים את הבצק הממולא הפוך,

החלק המחובר כלפי מטה,

 מקשטים בחתיכות בצק שנותרו בצורה דקורטיבית

Image result for baked brie cheese

 

Image result for baked brie cheese PICTURES

 

 

 

 

 

טיפים לקישוט ואפיה:

1.  את הגבינה יש לשמור במקרר עד לרגע שמוסיפים אותה למילית פטריות,

דבר זה חיוני כדי שהגבינה לא תתחמם ותימס מהר מדי, קודם שהבצק כולו יאפה היטב.

2. הציפוי הלבן של גבינת הברי הוא אכיל, ואין צורך להסירו,

 3. פיסות הבצק עלים שחתכנו, לא לשים שוב, לגוש בצק, זה מקלקל את מרקם העלים האופייני,

יש להדביקם זה ליד זה במערוך, (חתיכה ליד חתיכה חופפת מעט),  וליצור צורות, בעזרת קורצנים או בחיתוך בסכין,

דוגמת סרט קשור לפרפר , חבלים, צמות, ספירלות, וכד' , כיד הדמיון הטובה עליכם. 

 

 

 

                                              Baked Brie - Getty

 

מומלץ להגיש  עם פרוסות בגט ליד, לטבול בגבינה הניגרת, לחם פרוס או קרקרים, 

 מגש ירקות חתוכים צנוניות, עגבניות שרי, בצלים ירוקים, רצועות גזר סלרי ,פלפלים בכמה צבעים, מלפפון ירוק .

 

 

 

 

 

 

 

 

להגיש עם מגש ירקות

Image result for cut vegetables

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Image result for brie cheese wheel pictures

 

Image result for baked brie cheese PICTURES

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת