00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

קניידלך כופתאות לפסח שלב אחר שלב

קניידלך כופתאות לפסח שלב אחר שלב
 
 
 
מרק עם קניידאלאך,  בליל הסדר,  זה מאסט, כולם מחכים לו , ואחריו הילדים בדרך כלל  מסיימים את הארוחה.
המהדרין עוד ממשיכים וממשיכים עם המנות החגיגיות הנוספות.
ושרק יהיה לנו חג פסח  משפחתי  שמח ונעים.
 
 
 
 
 
 
קניידאלאך לא חייבים להכין בליל הסדר, כאשר ההכנות לארוחת החג הגדולה בעיצומן, אפשר להכינן גם שבועיים מראש, לבשל, להקפיא בתבנית שטוחה בשיכבה אחת, ואחר כך אפשר להעביר לקופסה גדולה עם מיכסה, או שקית ניילון. מחממים אותן בתוך מרק העוף, הן יוצאות תפוחות ורכות כאילו בזה הרגע הכינונו אותן.
חומרים: (ל 12-8 כופתאות , להכפיל כמויות לפי הצורך)
1 כוס קמח מצה,
בצל בינוני, קצוץ ומטוגן בשמן,
1 - או 1 + 1/4 כוסות מרק רותח /או מים רותחים עם אבקת מרק,
1 ביצה מופרדת, אפשר שלמה להקציף חלמון + חלבון)
 פלפל שחור חריף,
אופציה: פירה מ 1/2 תפוח אדמה אחד מבושל,
 מלח.
 
סיר גדול עם מי מלח רותחים.
אופן הכנה:
לשים בקערה גדולה את קמח המצה, לערבב לתוכו פלפל שחור ומלח, בצל מטוגן + השמן, להרתיח את המים+אבקת מרק / או המרק, לשפוך על קמח המצה, לערבב בכף, ולהניח לספיחת הנוזלים, לכסות הקערה עד שהעיסה נעימה למגע,
להקציף את החלבון לקצף חזק, להוסיף את החלמון / א להקציף ביצה שלמה עד שנעשה קצף תפוח,  להמשיך להקציף כדקה, לצקת לתוך התערובת, לערבב היטב, להרטיב את הידיים, ליצור כופתאות ביד קלה,  בגודל כדור פינג פונג לערך, לא לדחוס, שלא ייצאו גומי. להטילן לתוך המים הרותחים, לבשל עד שהן צפות לערבב מדי פעם בכף מחוררת, להוציא בעדינות תוך כדי ניקוז הנוזלים, להניח על תבנית שטוחה לצינון, לכסות בניילון נצמד להקפאה.
*למעשה הכופתאות מוכנות לאכילה. אפשר גם לחמם כתוספת לבשר עם רוטב, כמו צלי או גולש, וזה מאוד טעים.
 
 
 
 
הבצל  בשלבי טיגון לצידו סיר  מרק מתבשל
 
 
 
 
למטה: קערה עם קמח מצה
 
 
 
 
 
 
המרק כבר רותח
 
 
 
 
 
 
 
והבצל מטוגן קלות
 
 
יוצקים את המרק הרותח  + הבצל המטוגן לקערה עם קמח המצה
 
 
 
 
 
מערבבים מכסים ומשהים לספיחת הנוזלים
 
 
 
 
מוסיפים את הביצים + התבלינים, מערבבים היטב
 
 
 
 
אם בחרתם להוסיף פירה תפוח אדמה, זה הזמן,
 
 
מערבבים לתערובת אחידה  ודביקה
 
 
 
 נוטלים חתיכות (בגודל כדור פינג פונג לערך) יוצרים כדורים בידיים רטובות ומטילים לתוך סיר עם מי מלח רותחים,
מבשלים עד שהכדורים צפים
 
 
 
 
מוציאים בכף מחוררת לתבנית, מקררים
 
 
 מכסים ומקפיאים בתבנית בשיכבה אחת, כך הם שומרים על הצורה.
אחר כך אפשר להעביר לקופסה סגורה,
להוציא  מדי פעם,  כמה שרוצים, ולהרתיח בתוך המרק, במיקרו או על הכיריים
 
 
 
 
 
מרק עוף בסיר ענק ל -25 סועדים לפחות, אבל נטול העוף המכובס. אז איך עושים זאת?
קונים עופות שלמים ויפים בגודל הרצוי. מבקשים מהקצב לחלק את העוף לחלקיו, ולהוריד את החזה לשניצלים על מגשית, מחולקים למנות בדפי הפרדה. (שוקיים וכרעיים, וגם הכנפיים ישמשו לצלייה בתנור).
לא זורקים את הגרונות ועצמות החזה. אוספים בשקית נפרדת.
הם ישמשו אותנו למרק של ערב החג, ו/או בכלל כשמצוננים וכשבריאים.
 
עקב מצוקת המקום במקרר הגדוש בכל טוב, אי אפשר להכין מרק בכמות גדולה ובסיר ענק מראש, על כן הכל ניתן להכין באותו יום.
להרתיח את חלקי העוף בסיר, כחמש דקות, ולשפוך את המים, להסיר שאריות הקצף שבדפנות הסיר, לשטוף את חלקי העוף במי ברז, להכניס שוב לסיר, למלא במים בכמות הרצויה למרק, ולבשל כ- מחצית השעה, לסנן מהעצמות,  לא לשפוך, (הכלב מאוד ישמח לקבל את הבשר שעליהן, ויש המון, תתפלאו), עכשיו כאשר נפתרנו מהחלקים שאין אוכלים, נוסיף למרק גזרים, פטרוזיליה ועלי סלרי, קשורים בצרור (שיקל עלינו להוציא אחר כך), פלפל שחור מלח, שורש פטרוזיליה חתוך לארבע, שורש סלרי שטוף היטב מקולף ומחולק לקוביות, שתי עגבניות שלמות, שני בצלים גדולים, שלוש שיני שום טרי, מי שאוהב, אבקת מרק עוף, ו/או אבקת מרק בקר לטעם, לא חייבים כי בישלנו את העוף במרק...
מבשלים עד שהירקות מוכנים, כ20-30 דקות. משאירים את הסיר על הכיריים.
לקראת הארוחה, מכניסים כמות קניידאלאך רצויה, כ-2 לכל אחד, לתוך סיר המרק, מרתיחים עד שהכופתאות מוכנות (חמות דיין), מגישים לכל אחד בצלחת שני קניידלאך, חתיכת גזר, וגבעול סלרי למי שאוהב. אפשר לשבור מצה לתוך המרק, ובתיאבון.
 
 
 
 
matzo-soup-homemade-delivery
 
מרק עוף עם קניידלך
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
פורסם לראשונה ב- 18.3.06

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

11 תגובות

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת