88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

פאי תפוחים הונגרי

פאי תפוחים הונגרי

פאי תפוחים הונגרי

Alm?s_pite

מצרכים:

400 גר' קמח,

150 גר' חמאה,

100 גר' סוכר,

8 גר' אבקת אפיה,

1/2 תרמיל וניל  (חלק פנימי בלבד),

1 ביצה,

90 גר' יוגורט ,

קורט מלח,

למילית:

2 ק"ג תפוחי עץ גרני סמיט,

2 כפיות קינמון,

100 גר' סוכר,

1 כף סולת

לציפוי:

1 חלמון ביצה+כף מים,

תבנית אפיה בגודל  24X 34 ס"מ,

לערבב בקערה את כל החומרים היבשים,

לחתוך את החמאה הקרה לקוביות קטנות,  לפזר מלמעלה ולהטמיע בתוך הקמח,

להוסיף 1 ביצה ואת היוגורט ללוש בזריזות, עד שנוצר בצק.

 לחלק את הבצק לשני כדורים, לעטוף כל אחד מהם לחוד, בניילון נצמד, ולהכניס למקרר עד להכנת המילית.

לשטוף לקלף להרחיק גרעינים, ולגרד  את התפוחים על פומפיה גסה,

לוקחים כל פעם חופן תפוחים מגוררים וסוחטים אותם היטב ממיציהם, ושמים בסיר .

לזרות על התפוחים סוכר + קינמון, ולבשל על אש נמוכה, עד שהתפוחים מתרככים.

חמש דקות לפני סיום, להוסיף 1 כף סולת, להוריד מהאש  ולקרר.

לחמם תנור אפיה ל- 180 מעלות,

לקמח קלות משטח עבודה,  להוציא כדור בצק מהמקרר,  ולרדד בעזרת מערוך למלבן,

להעביר את הבצק לתבנית אפיה מרוחה בחמאה, ולדקור  במזלג מסביב 

לפזר שווה את המילית, על פני הבצק שבתבנית,

לכסות את התפוחים בעלה הבצק השני , ולדקור אותו במזלג,

לטרוף חלמון ביצה + כף מים, ולמרוח בעזרת מברשת את הבצק העליון, 

להכניס את התבנית  לתנור מחומם מראש,  לאפיה למשך 35 דקות, או עד שהמאפה זהוב שחום,

 לחתוך לריבועים להגיש פושר. 

 

 

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת