44
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

הגן המרחף בין העולמות...

סלט תפוחי אדמה מכושף

את הסלט הזה הכרתי אצל מורתי הנפלאה ניקול. בישראל, יש לנו את סלט אוליבייה (הידוע יותר בשם סלט מיונז, נו זה עם האפונה והגזר שבתוכו ובעצם נקרא על שם שף רוסי. הסלט המקורי מכיל חסילונים ואנחנו החלפנו אותם בגזר, נו שוין)- סלט זה אינו דומה כלל וכלל לסלט שאני מביא כאן. איני חושב שאני מגזים כשאני אומר, שזה סלט תפוחי האדמה הטעים ביותר בעולם כולו. אצל הערבים יש גירסא יותר פשוטה של סלט תפוחי אדמה עם חומץ ופלפלים, וגם הלזה אינו דומה לאותו סלט תפוחי אדמה אמריקאי, של העיר שארלוט בצפון קרוליינה. בנוסף, כאשר למדתי להכין את הסלט הזה, על רכיביו ותבליניו, לא יכולתי שלא לשים לב, לרכיבים המדוייקים שיש להם תכונות מאגיות של הגנה מעוני. אני תמה, האם זה מכוון או מקרה משמח? ניקול רומזת שזה מכוון, ואומרת שוב "מה, סלט תפוחי אדמה מכושף זה לא סטנדרט כאן?" לא, זה לא. אבל לגמרי ראוי שכן. אז הנה אני מציג את המתכון השלם בכל תפארתו:

רכיבים:

שישה תפוחי אדמה לבנים גדולים

ארבע ביצים קשות

שלושה מלפפונים בחומץ של חברת (Urbanec)

כוס מיונז אמריקאי טוב או איולי ביתי

חופן פטרוזיליה קצוצה

בצל סגול קטן קצוץ

מעט חרדל צהוב רגיל- לא דיז'ון

 

תבלינים:

שתי כפות אבקת מרק עוף רצוי מסוג מקסיקני או רוסי

שתי כפות גבישי שום

כף פפריקה מתוקה

כף זרעי סלרי (נמכר כתבלין, אבל אם לא, אז לגרד שורש סלרי לסלט עצמו. הכרחי)

חצי כפית פלפל שחור גרוס

כפית זרעי כוסברה טחונים (אם אין רגישות או את הגן המעצבן הזה שעושה מהם טעם של סבון).

 

הוראות הכנה:

את תפוחי האדמה יש לקרצף עם מים חמימים ואז לחתוך לגודל אחיד: מומלץ לחצי, ואת החצאים לרבעים ואת הרבעים לפרוסות אחידות פחות או יותר. לשים בסיר, להמליח ולהוסיף מים עד כיסוי ולבשל עד התרככות- אבל לא עד לרמה שהם כבר מחית. (לאחר שהמים רותחים טועמים כל כמה דקות פרוסה עד שהיא רכה וטעימה) בקערה גדולה, לחתוך את הביצים הקשות לקוביות קטנות, ולהוסיף את הבצל הקצוץ, מלפפונים בחומץ קצוצים, ואת הפטרוזיליה (ואת שורש הסלרי המגורד, אם אין זרעי סלרי כתבלין). כאשר תפוחי האדמה מוכנים, יש לשפוך אותם עם המים למסננת פסטה בכיור. לתת לתפוחי האדמה לפחות חצי שעה להתקרר- אנחנו הולכים לערבב את הסלט בידיים ואנחנו עלולים לקבל כוויות אם תפוחי האדמה עדיים חמים, וגם יש בו מיונז שאסור שיתבשל מחום תפוחי האדמה כי אז הוא יתפרק לשמן ויעשה סלט שמנוני ולא טעים. לאחר שהם התקררו, לשים בקערה עם שאר החומרים והתבלינים,ולערבב בידיים. תוך כדי ערבוב, יש להכניס לתערובת את האהבה השפע והברכות שאנחנו רוצים להכניס לבית שלנו- או לבית המיועד שאליו סלט תפוחי האדמה הזה מוכן עבורו. שיאו של סלט תפוחי האדמה הזה נמצא רק לאחר לילה במקרר.

הסבר מאגי:

תפוחי האדמה, הצילו את אירלנד מרעב, והם עדיין מכילים את האנרגיה הזו יחד עם החרדל והמיונז, שהם הרכיבים העיקריים פה, טובים מאוד בתור הגנה מעוני ולזימון שפע.המיונז נקרא "רוטב ספרדי" במשך שנים רבות ואז הוא הפך להיות זמין לכל בית, מסמל את טפטוף השפע מן האליטה החברתית אל האדם הפשוט. המלפפונים בחומץ והשום טובים לבריאות ולהגנה מחולי. הבצל והפלפל השחור מגרש אנרגיות רעות, הביצים הן לפיריון והתחלות חדשות, הפטרוזיליה עוזרת לגרש אנרגיות רגשיות רעות, מרק העוף מאפשר כריזמה ויכולת למצוא חן, הפפריקה המתוקה מוסיפה תשוקה, וזרעי הכוסבר עוזרים לייצר דעות חיוביות ולאפשר יכולת לימוד נכון של דברים, וזרעי או שורש הסלרי טובים למחשבה צלולה ובהירות ופותרים מריבות בייתיות- התערובת הזאת היא פשוט דבר טוב לבית ולמשפחה.

 

ארדן

של הגן

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל RainBird אלא אם צויין אחרת