88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

מאפה גבינה טורקי

מאפה גבינה טורקי

מאפה גבינה טורקי

 

Image result for turkey borek

קלאסיקה טורקית,
 לא יודעת מה יותר,
 הטעם או הצורה, מאפה כל כך מקסים יפה וטעים.
כל כך רך, בזכות השמרים+אבקת אפיה
יש לודא שגבינת הפטה דלת שומן, ,
אחרת תיזל החוצה מהמאפה. 
ארוחת בוקר או ערב זריזה, 
אפשר למלא בתרד/ פירה  תפוחי אדמה + בצל מטוגן,  או כל מה שאוהבים
 
 
 
 
מצרכים:
120 מל'  חלב פושר,
118 מל' מים פושרים,
1+1/2 כפות שמרים יבשים,
1/2 כף אבקת אפיה,
1 כף חומץ טבעי 5% 
1/2 כף מלח,
2 כפות יוגורט,
1/2 כף סוכר,
1 ביצה,
3 כפות שמן קנולה,
6 כוסות קמח,
למריחה בין שכבות עלי הבצק:
55 גר' חמאה בטמפרטורת החדר,
1/4 כוס שמן קנולה,
לערבב יחד למרוח בעזרת מברשת סיליקון, 
למילית:
1 מיכל גבינת פטה,
פטרוזיליה קצוצה,
לערבב יחד, לשים כפית מילית על כל  חתיכת בצק,
 
לציפוי:
1 חלמון+כף מים 
 
אופן הכנה:
 
בקערית , מערבבים סוכר עם חלב חם,  עד להמסת הסוכר , 
בקערת עירבוב גדולה, מערבבים ביצים + יוגורט 
מוסיפים שמן קנולה,+חומץ+מלח,
מוסיפים לסירוגין מים, קמח, אבקת אפיה , ושמרים מומסים במים, לשים בעדינות, 
מכסים קערת הבצק בניילון נצמד, ומתפיחים כשעה. 
מוציאים על משטח מקומח קלות,
 מחלקים את הבצק לארבעה כדורים, (מרדדים כל חלק לעלה דק), 
מערבבים היטב, חמאה בטמפרטורת החדר + שמן קנולה.
מרדדים עיגול בצק, ומורחים במברשת בתערובת חמאה+שמן,
מרדדים עיגול בצק שני, מניחים מעל העיגול הראשון, מותחים מעט בשוליים אם צריך,
 שיהיו באותו גודל, ומורחים שוב, 
כך 4 שכבות. 
מגלגלים לגליל מהודק וארוך, מהדקים אותו קלות, (אפשר לאפות כך, ואפשר להמשיך לצורות שבתמונה), 
פורסים לפרוסות, ברוחב, 2 ס"מ, משטחים בידיים לעיגול קטן,  על משטח העבודה,
שמים קצת מהמילית פטה+פטרוזיליה קצוצה, מקפלים לחצי, וסוגרים ומהדקים את הקצוות, 
 מניחים בתבנית מרופדת נייר אפיה, מורחים חלמון ביצה טרוף + כף מים,
זורים קצח, או שומשום,
 מניחים לתפיחה של 15 דקות,
 אופים בתנור מחומם מראש ל- 200 מעלות למשך  25 - 30 דקות, או עד הזהבה.
 
 

 
 
 
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת