00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

סלט ירוק משגע

סלט ירוק משגע

Image result for ?חסה ערבית תמונות?‎סלט ירוק משגעImage result for ?חסה ערבית תמונות?‎

באופן אישי, אני מעדיפה את החסה הערבית, הכי פושטיתImage result for ?חסה ערבית תמונות?‎, ויסלחו לי עלי הבייבי למיניהם,

זאת החסה המועדפת עלי,  זאת הבחירה שלי, יתכן שדחקו אותה הצידה, כי שאר העלים מגיעים כבר  שטופים 

 ורק צריך לתבל לערבב ולהגיש אותם, ואילו החסה הזאת עוברת תהליך עד שהיא מגיעה לצלחת,

אף על פי כן, אותי זה לא מרתיע,  ואני מרבה להכין אותה.

 

 

 

 

לפני העירבוב

 

זהו סלט מהסוג, שממציאים ברגע,

וכל כך פשוט להכנה,

מערבבים הכל בקערת זכוכית גדולה, 

שכל הירוקים יראו מכל כיוון,

 מתבלים היטב, ולשולחן.

הכנתי אותו היום לארוחת מזנון חגיגית במיוחד,

 ל- 25 מוזמנים, 

 

 

 

מצרכים :

1+1/2 ראשי חסה ערבית , טריה ורעננה, אם הן קטנות אפשר 2, 

3 מלפפונים ירוקים גדולים  פרוסים באלכסון, לפרוסות ארוכות,

עירית קצוצה דק + כמה גבעולים ארוכים לקישוט מעל,

 4 בצלים ירוקים קצוצים,

 אבוקדו בשל (לא רך מדי) חתוך לקוביות גדולות, 

לתיבול:מיץ מלימון גדול  שלם , סחוט טרי. 

כמה שלוקים נדיבים של שמן זית.

מלח ים

 

 

 

 

 

 

אופן הכנה:

 מסירים מהחסות את העלים החיצוניים הקשים והפגומים, ,

 חותכים בסכין חדה את כל הקצוות העליונים שחשופים לשמש ונוטים להיות קשים,

מפרקים את החסות לעלים, שוטפים תחת מים זורמים, ומשרים בקערה גדולה כשעה שעתיים, לרענון .

מסננים מהמים, וחותכים לרצועות עבות ברוחב    4 -3 ס"מ לערך , שמים בקערת זכוכית גדולה,

 קוצצים את הבצל הירוק רק החלק הלבן, ומעט מהעלים הירוקים  הקרובים אליו,

מוסיפים את האבוקדו ,מפזרים מעל עירית קצוצה דק, 

 בוזקים מיץ מלימון אחד גדול,

 בשלב זה, אם מכינים מראש, מכסים בניילון נצמד, ושומרים במקרר עד להגשה.

 אם מגישים מיד, ממשיכים  בתיבול במלח ים, ו 2-3 שלוקים נדיבים שמן זית,

מערבבים ומקשטים בכמה פרוסות לימון בצד, מגישים לשולחן.

 

 

נקדו  בעגבניות שרי ...נראה מצוין...

 

 

 

 

אפשר להוסיף פרוסות תפוח עץ ירוק, 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת