88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

בויוס תרד גבינות

בויוס תרד גבינות

בויוס תרד גבינות

 

Image result for ‫שבלול תרד וגבינות תמונות‬‎

 

מלמעלה אפשר לזרות שומשום, קצח, פרג שלם או פרמזן.

 

Image result for boyos

 

 

 

למילית:

1 ח' עלי  תרד בייבי, טריים

198.5 גר' גבינת פטה  בולגרית מפוררת,

114 גר'  גבינת צ'דר חריפה מגוררת,

125גר' גבינת פרמזן מגוררת,

 לבצק:

450 גר' קמח, ועוד 35 גר' ללישה,

1/2 כפית מלח

220 מל' מים חמים,

4 כפות שמן חמניות,

1 כפית חומץ תפוחים,

קמח למשטח עבודה,

177 מל' (12 כפות),  שמן זית,

44 גר' גבינת פרמזן מגוררת, לזריה על הבצק.

אופן הכנת המילית:

לקצוץ דק את התרד בעזרת סכין חדה, (קודם לרצועות ואחר כך לקצוץ ),

לשים בקערה גדולה, להוסיף גבינות מגוררות

להניח בצד או במקרר בזמן הכנת הבצק.

 

הכנת הבצק:

 בקערת המיקסר לערבב בוו לישה קמח ומלח,להוסיף מים חמים ושמן,

לערבל כדקה או  עד שנוצר כדור בצק,

לתת לבצק לנוח כ- 10 דקות, ולבדוק אם הוא דביק,

להוסיף 1/4 כוס קמח, ולהטמיע בתוך הבצק, 

להמשיך וללוש עד שהבצק נעשה רך, מבריק,  ויורד  בקלות מוו הלישה,

להעביר את הבצק לקערת התפחה משומנת קלות, לכסות במגבת, ולתת לו לנוח כשעה.

המנוחה חיונית אחר כך, למתיחת הבצק ,

לצורך זה רצוי לפרוש סדין לבן וגדול על שולחן האוכל,   לפזר עליו קמח,

להוציא את הבצק מקערת ההתפחה,, להניח במרכז הסדין המקומח, 

לרדד בעזרת מערוך לעיגול ,

ולהתחיל למתוח את הבצק בידיים, (כדאי להסיר טבעות שלא יקרע),

להרים את הבצק, לאגרף את שתי כפות הידיים מתחת לבצק, ולמתוח אותו תוך כדי סיבובו,

זה קורה די בקלות,  מתחילים מכיוון הקצוות בתנועות  קלות של מתיחה, ותוך כדי סיבוב הבצק כל העת,

 מתקרבים למרכז, לעבוד  לאט ובסבלנות, לא להאיץ בבצק ,

עד שימתח למלבן בגודל  81X101 ס"מ

להשתמש ב-מספריים לגזור בקצוות חלקים של הבצק שנותרו עבים. 

למרוח את הבצק בשמן זית, בעזרת מברשת סיליקון,

המילוי:

 לשים את המילית לאורך אחד הקצוות הארוכים ,

במרחק    7.5 ס"מ מהקצה, להרים בעדינות את הקצה הריק, לכיסוי המילית,

להרים את הסדין עם הבצק הממולא, ולהתחיל לגלגל לגליל ארוך, בעזרת הסדין,

עם מברשת סיליקון, מורחים  בשמן זית,  את הבצק תוך כדי גלגול,

ואגב כך, מרחיקים, אם צריך,   כל טיפת קמח שנותרה על הבצק,

כאשר מסיימים לגלגל את כל הבצק, מהדקים קצוות, 

מכינים תבנית תנור שטוחה וגדולה, מרופדת נייר אפיה,

 לוקחים קצה אחד של הבצק ומרימים בעדינות אל התבנית,

וממשיכים עם כל שאר הגליל, תוך כדי יצירת האות S, בתוך התבנית

מורחים את פני הגליל בשמן זית, זורים גבינת פרמזן, ומכניסים לאפיה בתנור , ב- 190 מעלות

לאפיה של 30 דקות או עד לקבלת גוון חום זהוב.

מחלקים ל- 12 - 8 חתיכות ומגישים חם וקריספי. 

 אם נשאר אפשר לחמם למחרת 10  דקות בתנור בחום 175  מעלות

 

כמ כם ניתן ליצור שני גלילים קטנים יותר  במקום אחד גדול =  ופעמיים האות S

 

אפשר צורת שבלול אחד  גדול, או 8 שבלולים קטנים

כאשר בוחרים לעשות שבלולים קטנים ,  חותכים את הבצק מיד אחרי שמסיימים למתוח אותו ל- 8 חלקים מלבניים,

ועובדים וממלאים כל חלק בצק  בנפרד. מגלגלים כנ'ל מורחים  מעל בשמן זית ומהדקים וסוגרים קצוות. 

 

*לחילופין במקום הכנת הבצק, להשתמש בבצק פילו מוכן 

 

 

Image result for ‫שבלול תרד וגבינות תמונות‬‎

 

 

 

 

 



 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת