00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

נייר ועוד

סדנת סושי

17/02/2006
 
לכבוד יום ההולדת שלי, לפני כמה חודשים, אחותי לקחה אותי לסדנת . זו הסדנא השניה שעשיתי, וכבר ידעתי הכל בעל פה. אלא שעד לא מזמן לא עשיתי אף פעם  בבית. זה נראה היה לי נורא מסובך. מה שנתן את הדחיפה הרצינית לעשיית בבית, זה שבסופר העלוב שבשכונה שלי הופיע פתאום מדף שלם למוצרי . יש אצות, אורז, חומץ אורז וזנגוויל כבוש, ואת שאר החומרים אפשר לקחת ממדפים אחרים בסופר.
ממשטחי חומר עשיתי שני מגשים ל, כמה כלים קטנים באובניים, בשביל הרטבים והזנגוויל הכבוש, ושתי ציפורים קטנות, בשביל להניח עליהן את המקלות.
 
יאללה, לעבודה:
החומרים: אורז לסושי, אצות, חומץ אורז, רוטב סויה, ווסאבי וזנגוויל כבוש.   

למילוי: מלפפונים קלופים, חתוכים לרבעים, מוציאים את הגרעינים וחותכים שוב לאורך. גזר קלוף וחתוך לרצועות באותו עובי ואורך של המלפפונים. צנון יפני כבוש (משקית). חביתה (אמנם יש מתכון מיוחד, אבל לי אין סבלנות ואני עושה חביתה פשוטה ולא מקושקשת, חתוכה לרצועות).

הכנת האורז: שופכים את האורז למסננת, שוטפים היטב ומניחים 20 דקות. שמים בסיר כוס אורז וכוס וחצי מים, ומבשלים 20 דקות. מכסים את הסיר ומניחים להתקרר. בינתיים מכינים את הרוטב: 3 כפות חומץ אורז, כף סוכר וקמצוץ מלח - מערבבים עד להמסת הסוכר. כשהאורז מתקרר מערבבים את הרוטב עם האורז. זה עושה אותו דביק.

הגלגול: טוב, בשביל זה תצטרכו להסתכל במצגת שבתחתית הרשומה. פורסים את המחצלת הקטנה, מניחים עליה את האצה (צד מבריק כלפי המחצלת) ומניחים את האורז בשכבה דקה (חצי ס"מ) וצפופה על כל האצה, חוץ משני ס"מ עליונים). הגלגול נעשה תוך לחיצה על הגליל שנוצר. מניחים את הגליל שמתקבל עם הפס למטה.

החיתוך: טובלים סכין במים, וחוצים את הגליל לשניים ואח"כ כל חצי לעיגולים ברוחב 1 ס"מ בערך. מסדרים על המגשים.

הרוטב: מערבבים בקערית קטנה מים ואבקת וואסאבי, עד שיוצא משהו שנראה כמו סלט אבוקדו. זהירות חריף בטירוף! בקערית אחרת שמים רוטב סויה וקמצוץ מהוואסאבי. גם את הזנגוויל הכבוש שמים בקערית.  

טובלים כל חתיכת ואוכלים. אפשר ללוות את הארוחה ביין שזיפים משכר.

 בתיאבון

 
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

18 תגובות

אתם על המפה
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל עלמה7 אלא אם צויין אחרת