33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

ליאתה

לביבות טבעוניות אפויות ללא קמח

שלומות!
אמנם אחרי הפסקה קצת ארוכה, אבל עדיף הפסקה מאשר להפסיק לכתוב לחלוטין בבלוג surprise 
אם תהיתן/ם מה מתרחש, אז הכל בסדר תודה ששאלתן/ם!  
 
 
לכבוד חג השמן, סליחה חג החנוכה הקרב אלינו בברכה, החלטתי להכין לביבות אפויות, הן טבעוניות, כלומר ללא רכיבים מן החי, הן ללא קמח שזה כבר טוב והן אפויות כך שיותר בריאות מהן - לא נראה לי שתמצאו cheeky
 
מצרכים:
 
3 תפוחי אדמה בינוניים
1 קישוא
טחינה גולמית (לפי העין, עד שהעיסה דביקה מעט)
מעט מלח ופלפל
מעט כורכום
מעט שומשום
שמן זית איכותי (לשימון נייר האפייה ומעט מעל כל לביבה)
 
אופן ההכנה:
לגרר את תפוחי האדמה והקישוא, ולסחוט מהם את הנוזלים.
להוסיף את התבלינים ולערבב, להוסיף כף טחינה ולערבב - להוסיף עוד טחינה גולמית במידת הצורך עד שנוצרת עיסה דביקה מעט.
לשמן נייר אפייה, ליצור לביבות בעזרת הידיים ולשטח אותן מעט בתבנית.
לזלף מעט שמן זית איכותי  מעל כל לביבה ולפזר מעט שומשום.
לאפות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות צלסיוס לכ-35/40 דקות.
כדאי להפוך את הלביבות במידה והתנור שלכן/ם אינו אופה באופן אחיד.
 
מתקבלות כ-9 לביבות נימוחות, עדינות ושמנמנות  אפשר להגיש לצידן סלט ירקות גדול או שלל מאכלי חג משמינים 
 
 
שיהיה חג שמח לכל מי החוגגות והחוגגים!
שיתמלאו בתיכם באור, שמחה וצחוק של בני משפחה וחברים! 
שמרו על עצמכן/ם ותהיו טובות/ים! 
 
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

10 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל תותי-בת אלא אם צויין אחרת