00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

רוטב סמבאל

רוטב סמבאל

רוטב סמבאל

רוטב פיקנטי,

 שאפשר להכין בבית, במקום לקנות מוכן,

 לשמור בצנצנת מעוקרת

 

 

 

 

 

 

מצרכים:

455 גר'  פלפל צ'ילי טרי

156 גר' שום טרי מקולף וקצוץ,

 156 גר' ג'ינגר קצוץ דק,

 2 יחידות למון גרס, רק חלקים לבנים, 

קצוץ דק,

 177.5 מל' חומץ טבעי 5%,

מלח לטעם,

226.7 גר' סוכר,

 1 כפית גרידת למון ליים

 

Image result for lemongrassImage result for lime zest

 

 

 

אופן הכנה:

וקודם הקדמה קצרה:

*פלפלוני הצ'ילי החריפים הם  הבסיס לרוטב הפיקנטי הזה,  ויש לקנות אותם טריים,  

**בלמון גרס, מסירים את כל החלקים הירוקים  משאירים רק חלק לבן, חוצים  את הגבעול לכל אורכו באמצע,

משתמשים רק בחלק הפנימי והרך של הגבעול, 

 

*****

במעבד מזון 0מג'ימיקס), מרסקים את הצ'ילי+שום+למון גרס קצוץ דק,

תוך כדי פעולה מזלפים פנימה את החומץ,  

מעבירים את הכל לסיר קטן, ומביאים לרתיחה ,מבשלים 3 דקות

ומוסיפים את הסוכר, בוחשים עד שהוא נטמע היטב, 

מוסיפים מלח וגרדת למון ליים, מערבבים היטב

מורידים מהאש, 

מקררים ומאחסנים בצנצנות מעוקרות.

 

Image result for SAMbal oelek PICTURES

ואפשר גם מוכן 

 

 
 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת