00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

מרק חצילים קרמי

מרק חצילים קרמי

 מרק חצילים קרמי

 

 

חומרים:

3 עגבניות חצויות,

1 חציל גדול, או 2 קטנים, חצויים לאורך,

1 בצל בינוני מקולף וחצוי

6 שיני שום קלופות וכתושות,

3 כפיות שמן זית,

1 כף תימין טרי קצוץ, או 1 כפית תימין יבש,

6 כוסות מרק עוף צח (מציר מרק  עוף או אבקת מרק איכותית)                                                                                        

1+1/2 כפיות רוטב  סמבאל קנוי או ביתי,

1 כפית כמון,

1 מיכל שמנת לקצפת   עם אחוזי שומן גבוהים  30%,

1 כף שטוחה  מלח ים  (להתחשב במליחות ציר המרק),

להגשה:

3/4 כוס גבינת עיזים מפוררת, 

כף  סילנטרו קצוץ (גד, גד השדה), או עירית, או בצל ירוק, או ערמונים בואקום,  פרוסים מטוגנים במחבת ללא שמן.

הוראות הכנה:

 לחמם תנור ל- 200 מעלות,

לסדר את הירקות על תבנית גדולה של התנור,

 למרוח שמן, ולאפות כ- 45 דקות או  עד שהירקות רכים למגע ושחומים,

להוציא מהתנור,

 לרוקן את בשר החצילים מהקליפה,  בסיר גדול דיו לבישול 

 להוסיף את שאר הירקות הצלויים+ תימין +כמון+רוטב סמבאל,

לצקת את ציר המרק, להביא לרתיחה,

 להוריד להבה ולבשל  ברתיחה קלה,  עד שהבצל רך מאוד. כ- 45 דקות.

להוריד מהאש ולצנן לחלוטין,

 להעביר לבלנדר ולעבד למרקם קרמי אחיד, 

להוסיף את השמנת להביא לסף רתיחה, 

לתקן תיבול,

לצקת למרקיות, 

לפורר בכל מנה מעט מהגבינה,

לפזר סילנטרו קצוץ דק,

 

 

 סילנטרו ירק תיבול

Image result for cilantro

 

 

 

Image result for cilantro pictures

 

רוטב סמבאל מוכן

 

Image result for SAMbal oelek PICTURES

גבינת עיזים מפוררת                                                                                                               

Image result for crumbled goat cheese                                                                          

       

 

לרסק כל החומרים בבלנדר למרקם קרמי חלק

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת