11
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

פאי תפוחי אדמה ובשר

פאי תפוחי אדמה ובשר

 

פאי תפוחי אדמה ממולא בשר 

 

 

Image result for SLICED POTATO MEAT  PIE

 
 
 
 
 

               

 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
                                        

 

    
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

מצרכים:

3 כפות חמאה רכה, לא מלוחה,

1 בצל גדול יבש, קצוץ בינוני,

 2 גזרים גדולים חתוכים לפרוסותת בעובי  1/2  ס"מ,

מלח ופילפל שחור גרוס לפי הטעם,

2 כפות רסק עגבניות,

1 ק"ג בשר בקר  טרי טחון /או כבש / או הודו,

2 כפיות עלי תימין,

1 כוס בירה כהה,

2 כפות קמח,

3/4 כוס אפונה קפואה,

1 כוס מים

350 גר' תפוחי אדמה ארוכים פרוסים לעיגולים  דקיקים (עם הקליפה). 

 

 

Image result for large russet potato

לשטוף ולקרצף את הקליפה

 

 

אופן הכנה:

 לחמם מראש תנור אפיה ל-  200 מעלות.

להמיס על להבה בינונית, חמאה, ולהוסיף בצל קצוץ, וגזר, לבשל   כ- 5 דקות, לערבב מדי פעם, עד שהבצל מתרכך. 

לתבל בפילפל ומלח, ולהוסיף את רסק העגבניות, 

להוסיף את הבשר ולבשל  תוך כדי הפרדה לפירורים בעזרת כף עץ ישרה בקצה, כשלוש דקות עד שהבשר מאבד מצבעו האדום

להוסיף תימין ובירה, לערבב, להביא לרתיחה ולהמשיך לבשל,  תוך כדי בחישה והפרדת הפירורים, כ- שתי דקות,

לפזר מעל התבשיל את הקמח, ולבחוש היטב להטמעתו, ללא גושים. 

להוסיף את המים לערבב, להמשיך בבישול כ-שתי דקות,  עד הסמכת ועיבוי הרוטב,

להוסיף אפונה, לערבב,

לתבל בפילפל ומלח, ושוב לערבב.

לצקת את התערובת לתבנית אפיה  ,

לסדר מעל את פרוסות תפוחי האדמה,

לפזר מלח ופילפל מעל,

לפזר מעל, 2 כפות חמאה ,

 לאפות  40 - 45 דקות, או עד ששולי תפוחי האדמה משחימים, ורכים (לבדוק עם סכין או מזלג),

להוציא מהתנור, ולהגיש אחרי 10 דקות  - חם.

 

 

 

 

Image result for Sliced baking potato pie and meat PICTURES

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

תגובות אחרונות
נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
תגובות אחרונות
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת