11
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

מאפה חצילים ופרמזן

מאפה חצילים  ופרמזן

 

 

מאפה חצילים ופרמזן

 

Baked-Eggplant Parmesan

מצרכים:
שמן זית לשימון התבנית,
2 חצילים גדולים וארוכים,  קלופים ופרוסים לעובי 11/2 (אחד וחצי) ס"מ
2 ביצים גדולות L ,
3/4  כוס פרמזן מגורר דק,
 ועוד שתי כפות פרמזן לזריה מעל המאפה,
2 כפיות אורגנו יבש,
1/2 כפית בזיליקום יבש, 
מלח, ופילפל שחור גרוס לפי הטעם.
עגבניות מרוסקות, במשקל 1.360 ק"ג, לתבל לפי הטעם. (או הכינו רוטב, ראו למטה),
1+1/2 כוסות מוצרלה מגוררת,
אופן הכנה:
לחמם תנור ל - 180 מעלות, 
להבריש תבנית אפיה בגודל 23X33 ס"מ בשמן  ולהניח בצד,
בקערית בינונית להקציף ביצים + 2 כפות מים,
 בקערה אחרת, לערבב פירורי לחם + 3/4 כוס פרמזן+אורגנו+בזיליקום.
לתבל במלח ופילפל.
טובלים פרוסות חציל בבלילת הביצים, וטובלים בתערובת פירורי הלחם, לכיסוי מלא.
לאפות בתבנית  20 - 25 דקות, עד לגוון  שחום מלמעלה, להפוך לצד שני ולאפות  20-25 דקות נוספות, עד השחמה,
מוציאים תבנית מהתנור, ומעלים את חום התנור ל- 210 מעלות .
שמים 2 כוסות רוטב בתבנית אפיה בגודל 
מסדרים בתבנית עם הרוטב מחצית מהחצילים,
מכסים ב- 2 כוסות רוטב נוספות,  ומפזרים מעל 1/2 כוס מוצרלה, 
שיכבה שלישית  יתר החצילים, רוטב ומוצרלה , מדזרים מעל 2 כפות פרמזן,
אופים  15 - 20 דקות או עד שהרוטב מבעבע, והגבינה מעל נמסה..
להוציא מהתנור, ולהניח חמש דקות ליצוב,  להגיש חם.
 
 
 
 
חצילים ופרמזן
 
 
*המתכון של מרתה סטיוארט
 
 
 
 

רוטב עגבניות בסיסי

חומרים (ל-8 כוסות):
½ כוס שמן זית
2 בצלים, קצוצים
8 שיני שום, פרוסות דק
6 כפות עלי תימין קצוץ
1 גזר, מגורד דק
2 קופסאות שימורים גדולות (800 גרם) עגבניות שלמות מקולפות
מלח

אופן ההכנה:

1. מחממים את שמן הזית בסיר גדול על אש בינונית, מוסיפים את הבצל והשום ומבשלים כ-8-10 דקות, עד שהבצל מאוד רך וטיפה שחום. מוסיפים את התימין והגזר ומבשלים עוד 5 דקות, עד שהגזר מתרכך.

2. מוסיפים את העגבניות (כולל המיצים) ומביאים לרתיחה, תוך כדי ערבוב. מנמיכים את האש ומבשלים כ-30 דקות עוד שהרוטב הסמיך מעט. מתבלים עם מלח.

 
  1.  

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

תגובות אחרונות
נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
תגובות אחרונות
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת