00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

מאפה פרוסות חציל ברוטב עגבניות וגבינות

מאפה פרוסות חציל ברוטב עגבניות וגבינות

 

 

מאפה פרוסות חציל ברוטב עגבניות וגבינות

פרוסות החציל אפויות בתנור, ואינן מכילות הרבה שמן

בשונה מטיגון במחבת. 

מאפה טעים ומתאים לארוחת ערב, לצד סלט רענן,

לכריך, ו/או לארוחת מזנון.

 

 

Image result for ‫חצילים‬‎

עכשיו במיטבם

 

 

 

מצרכים:

11 חצילונים קטנים (במקרה כזה פורסים לאורך) , או שני  חצילים בינוניים ארוכים,

פרוסים לעובי  21/2 ס"מ (שניים וחצי ) מתקבלות  כ- 22 פרוסות, 

בכל מקרה נזדקק למספר פרוסות זוגי.

 שמן זית לבישול במיכל התזה, לריסוס התבנית,

1 קופסה גדולה עגבניות מרוסקות או קצוצות,

5 שיני שום קצוצות,

3 כפות שמן זית,

1/8 כפית פילפל אדום חריף גרוס,

חופן עלי בזיליקום טרי ,

2 כפות גבינת פקורינו מגוררת,

2 כפות גבינת פרמזן מגוררת,

1/2 כוס מוצרלה מגוררת. 

אופן הכנה:

 מחממים תנור אפיה לחום 250 מעלות,

מרססים קלות תבנית צליה בשמן זית לבישול,

מסדרים עליה את פרוסות החציל אחת ליד השניה, וצולים 15 דקות, 

הופכים לצד שני, וצולים עוד 15 דקות,  ממשיכים עם כל פרוסות החצילים. 

הכנת רוטב עגבניות:

בסיר טיגון רחב, מחממים שמן זית, ואת השום והפילפל האדום הגרוס, מערבבים ומאדים מספר דקות, 

עד שהשום מזהיב, (זהירות, זה קורה מהר, לא לשרוף אותו כי יצא מר).

מוסיפים את העגבניות+מלח+ הבזיליקום, מערבבים מנמיכים אש, מבשלים 15 דקות, ללא כיסוי,

עד צמצום הרוטב ומרקמו נעשה סמיך. מורידים מהאש.

מורידים חום התנור ל- 190 מעלות,

מסדרים את פרוסות החציל, בשיכבה אחת בתבנית,

 מורחים על כל פרוסה מרוטב העגבניות ,

מפזרים על כל פרוסה גבינת פקורינו ומעט גבינת מוצרלה,

שיכבה שניה : על כל פרוסת חציל שבתבנית, מניחים פרוסת חציל נוספת,

מורחים מעט מרוטב העגבניות, על כל פרוסת חציל ,

מפזרים מעל גבינת פרמזן מגוררת, ומעט גבינת מוצרלה מגוררת,

אופים 20-25 דקות או עד שהגבינה מלמעלה  זהובה ומותכת, 

מוציאים מהתנור, מניחים למספר דקות בטמפרטורת החדר, ומגישים חם.

 

מתכון של האחיות אנה וליז

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת