88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

עוגיות ריקוטה לימוניות

עוגיות ריקוטה לימוניות

עוגיות ריקוטה לימוניות

 

Lemon Ricotta Cookies with Lemon Glaze

 

מצרכים:

2+1/2 כוסות קמח לבן לאפיה,

1 כפית אבקת אפיה,

 1 כפית מלח,

 113 גר' חמאה בטמפרטורת החדר, (1/2 כוס)

2 כוסות סוכר

2 ביצים,

465 גר' גבינת ריקוטה,

3 כפות מיץ לימון טרי,

 1 לימון קליפה מגוררת,

לציפוי:

190 גר' אבקת סוכר,

3 כפות מיץ לימון טרי,

 קליפה מגוררת מלימון שלם,

אופן הכנה:

בקערה בינונית מערבבים את החומרים היבשים: קמח + אבקת אפיה +מלח, להניח בצד.

 בקערת המיקסר בעשרת מקצךף מערבבים חמאה + סוכר למרקם ביר ותפוח, 

מוסיפים ביצה, ממשייכים לערבב עד שהיא נטמעת בחמאה, ומוסיפים ביצה שניה,

מקציפים עד שהיא נטמעת בחמאה, מוסיפים גבינת ריקוטה, + מיץ לימון, + קליפת לימון מגוררת,

 מוסיפים באיטיות את החומרים היבשים, מערבבים עד קבלת תערובת אחידה.

מרפדים שתי תבניות תנור בנייר אפיה,

 בעזרת 2 כפיות, נוטלים חתיכוה מהבצק ומניחים  בגבשושיות בתבנית ברווחים  ביניהן (העוגיות מתפשטות ומשתטחות באפיה)  ,

אופים בתנור מחוממם  175 מעלות כ- 15 דקות או עד הזהבה קלה בקצוות,

מוציאים את התבנית מהתנור ומצננים את העוגיות 20 דקות,

ציפוי:

מערבבים אבקת סוכר מיץ לימון וקליפת לימון עד למרקם חלק וקל למריחה.

לוקחים 1/2 כפית מהציפוי  מניחים על העוגיה, ומורחים בעזרת גב הכפית. מצפים כך עם כל העוגיות.

מניחים על רשת התנור לצינון מלא והתקשות הציפוי למשך שעתיים.

שומרים בקופסה סגורה היטב.

 

  

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת