88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

עוגיות חמאה מצופות שוקולד

עוגיות חמאה מצופות שוקולד

עוגיות חמאה מצופות שוקולד

 

מצרכים :

150 גר' חמאה ללא מלח  בטמפרטורת החדר, 

1 כוס סוכר + סוכר לזריה על העוגיות,

1 כפית תמצית וניל, 

3+1/2 כוסות קמח רגיל לעוגות,

 קורט מלח דק,

לציפוי:  200 גר'  שוקולד מריר איכותי, מרוסק  גס,

אופן הכנה:

בקערת המיקסר עם וו לישה  מערבבים חמאה + כוס סוכר לתערובת תפוחה,

 מוסיפים כפית תמצית וניל. בקערה נפרדת מערבבים קמח ומלח, 

מוסיפים לקערת החמאה+הסוכר כף אחר כף מהקמח , עד שנוצר בצק, מנקים דפנות הקערה בעזרת מרית, 

מתקבל בצק במרקם פירורי במרקם של חול,

עבדו אותו בקערה עם היד,

לרפד תבנית בגודל בינוני בנייר אפיה משומן,

 לפזר את הבצק הפירורי בתבנית ולהדק עם היד, לעשות חיתוכיות עם סכין חד,

לפזר מעט סוכר מעל

לכסות בניילון נצמד, ולהכניס למקרר ל- 30 דקות

אופים  בתנור אפיה מחומם מראש ל- 170 מעלות 20-25 דקות, עד שהקצוות משחימים.

מצננים בתבנית, לטמפרטורת החדר. 

ציפוי שוקולד:

 בכוס זכוכית ממיסים במיקרו 100 גר שוקולד מרוסק בפולסים. 

מודדים 30 שניות, מערבבים היטב בידית של כף עץ,

מחזירים למיקרו. מחממים שוב 25 שניות מערבבים היטב,

 ממשיכים כך בפולסים עד שהשוקולד ממש נוזלי,

 מוסיפים אליו את יתר השוקולד  ומערבבים כל העת,  להמסה ועד קבלת מרקם חלק,

ומצב פושר.  

בינתיים העוגיות מצוננות היטב.  

טובלים פינה של כל עוגיה בכוס השוקולד / או 1/4 ממנה,

 מניחים על רשת התנור כשמתחתיה נייר אפיה, מצננים היטב.

מעבירים לקופסה אטומה .

 *במקום זילפתי טיפות שוקולד על העוגיות

 

את הפירורים בתבנית, שנשרו מהעוגיות לפזר על השוקולד

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת