88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

עוגת קרמבה

עוגת קרמבה
 
שם העוגה דבק בה מאז היו ילדי קטנים. הכנתי אותה שוב לשבת, ליום הולדתן של נכדותי התאומות הזהות, והפלא ופלא, עדיין לא סר חינה.
כבסיס לעוגה, אפשר להשתמש בטורט רגיל ביותר, עוגת תפוזים, או עוגת שיש איכותית. הכל הולך טוב והבחירה עניין של טעם וגיוון.
 
כלים:
 
1 תבנית עגולה 26 / 28 משומנת קלות.
לחמם תנור ל-160 מעלות.
  
 חומרים לטורט:
 
5 ביצים מופרדות
1 כוס סוכר
1 סוכר וניל
1 כוס קמח תופח
1 כף שמן
קליפה מגוררת מלימון אחד בשל צהוב ובגודל בינוני.
 
אופן הכנה:
 
1. להפריד חלבונים, להקציף בקערת המיקסר, לקצף רך, להוסיף תוך כדי הקצפה מחצית מכמות הסוכר, להמשיך להקציף לקצף יציב, לשמור בצד.
2. בקערה נפרדת, להכניס חלמונים קליפת לימון,  כף שמן, וחצי כוס הסוכר הנותר, וסוכר וניל, להקציף לקרם תפוח, להוסיף תוך כדי הקצפה את הקמח, ושליש מכמות הקצף,
3. יתר הקצף להוסיף בתנועות קיפול עדינות, עד שנבלע בתערובת.
4. לצקת את עיסת הבצק לתבנית, לישר קלות עם כף, את פני הבצק, להכניס על רשת באמצע התנור, לאפות כ - 50 דקות, לבדוק עם קיסם, אם מוכן. כאשר הקיסם יוצא יבש, העוגה מוכנה. לצנן מס` שעות.
5. כאשר העוגה התקררה, משחררים עם סכין את העוגה, מסביב לטבעת, מסירים את הטבעת, וחוצים את העוגה לשניים.  שמים מעל החלק העליון צלחת גדולה, הופכים  עליה את העוגה. החלק התחתון נשאר מחובר לתחתית התבנית.
 
מילית וקישוט, סירופ שוקולד:
 
100 גר` שוקולד מריר שבור לקוביות,
3 כפות קקאו עלית,
5 כפות סוכר,
10 כפות מים או חלב.
בסיר קטן, מעל אש נמוכה, להמיס את כל החומרים, תוך בחישה מתמדת,  עד שהתערובת אחידה. להוריד מהאש להוסיף, 70 גר` מרגרינה או חמאה ללא מלח.
 
הרכבת העוגה:
1. עם ליקר דובדבנים משובח, לצייר  ולהרטיב בעיגולים בעזרת כף, את תחתית העוגה שבתבנית.
 2. כמחצית מקרם השוקולד, לצקת על תחתית העוגה, שנותרה בתבנית,
3. מעל השוקולד שהצטנן, למרוח מחצית הקצפת.
4. על הקצפת לפזר שוקו צ`יפס שוקולד חום ושוקו צ`יפס שוקולד לבן, לא הרבה מדי. (לא הכרחי).
5. מעל הקצפת להניח בעדינות את החצי השני של העוגה.
6. לצייר עיגולים עם כף מכמחצית הסירופ שוקולד שנותר בסיר.
7. למרוח את שארית הקצפת.
8. לטפטף מעל הקצפת מהסירופ שוקולד שנשאר , בצורות שונות (פסים / נטיפים).
 
קרם קצפת:
 
2 שמנת מתוקה לקצפת  38%
2 כפיות אבקת קפה נמס
4 כפות סוכר
2 סוכר וניל
להקציף יחד לקצפת יציבה.
 
*אם השוקולד מתקרר ונקרש, מה שקורה לרוב, לחמם אותו מעט שוב.
 
להכין יום לפני הגשה.
לשמור בקירור. בתוך כלי מיוחד עם מכסה עוגה.
בתאבון!
 
 
 
 
 
 
 
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

6 תגובות

קישורים אל

 

נגעי עור אבחון מוקדם

אבטיח כזה לא אוכלים

מתיחות פנים להעלמת קמטים

איך להפתר מדורבן

סריגת סלסלות מחוטי טריקו

מדריך להסרת חלודה

איך לשמור על בגדים לאורך זמן

הסרת כתמים ושריטות ממוצרים שונים בבית

תחזוקת הבית

טיפוח - מסיכות פנים מחומרים טבעיים 

קסמים בבצק

פייספוד

טיפים לתיקון וחידוש רהיטי עץ

 יו טיוב אפיה 

שמרים כוכב נוטלה

גרישמנס חומרים לניקוי ספות

כיצד לרפד כיסא 

טיפים לנקיון

טיפים לניקוי התנור

הסרת כתמים מבגדים

חביבה על הצלחת

הסרת כתמים מבגדים

ניקוי מיקרוגל

ניקוי אבק ביעילות

ניקוי שחורים מהפנים

דרכים טבעיות להיפטר מנמלים

הסרת כתמי עור ופיגמנטצה

שימוש בשום לפטריות רגליים ואקנה

כביסה נכונה הסרת כתמים

כביסה נכונה 2

כוסות זכוכית עכורות, כך תנקו

הסרת מדבקות כיצד?

טיפים קטנים גדולים

אמבט טיפולי לרגליים יבשות

הסרת עובש

כיצד מפצחים פקאנים

מתלה לעגילים 

הברקת כלי כסף

רסק עגבניות שנשאר - טיפ

רסק מעגבניות טריות - ניצול שאריות 

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת