מרק שום

מרק שום
בניגוד לטעמו החריף של השום,
המרק מעודן מאוד, טעים ומפתיע,
ללא תופעות הלוואי האופיניות לשום,
מרק שמתגעגעים אליו...
מצרכים: (4 מנות)
26 שיני שוםעם קליפה,
2 כפות שמן זית,
2 כפות חמאה כ- 25 גר,
2+1/4 כוסות בצל קצוץ,
1+1/2 כפיות תימין קצוץ טרי,
18 שיני שום קלופות,
3+1/2 כוסות מרק עוף צח (אפשר מאבקת מרק),
1/2 כוס שמנת מתוקה לקצפת עד 30% שומן,
1/2 כוס פרמז'ן מגורר,
4 פרוסות לימון טרי ללא גרעינים.
אופן הכנה:
מחממים תנור לחום גבוה 220 מעלות,
שמים את שיני השום עם הקליפה בתבנית פיירקס (חסינת חום) ,בוזקים 2 כפות שמן זית מפזרים מלח, מערבבים.
מכסים ועוטפים את התבנית ברדיד אלומיניום , אופים בתנור כ- 45 דקות, עד ששיני השום מקבלות גוון חום זהוב, והן רכות. מקררים.
עם האצבעות לוחצים על שיני השום ומרוקנים את תוכנם לתוך קערה .
ממיסים חמאה במחבת גדולה, על חום נמוך, ומוסיפים בצל קצוץ ותימין, מערבבים עד שהבצל נעשה שקוף ורך, כ- 6 דקות,
מוסיפים את השום האפוי+ 18 שיני השום הקלופות , מערבבים ומבשלים יחד 3 דקות,
מוסיפים את המרק, ומבשלים עד שהשום מאוד רך, כ- 20 דקות, מקררים מעט, וטוחנים בבלנדר למרקם חלק ,
מחזירים את המרק לסיר ומוסיפים את השמנת, מביאים לסף רתיחה, מוסיפים מלח ופילפל לטעם,
בארבע קעריות / צלחות מרק, מחלקים את גבינת הפרמזן,
יוצקים מעל את המרק,
סוחטים פנימה פרוסת לימון, ומגישים. (את הלימון אפשר להגיש בצד),
דרכים שונות לאפיית השום לבחירתכם
לימון פרוס
אפשר להכין מראש ולהקפיא מכוסה היטב,
להפשיר במקרר, לחמם לפני הגשה בחום נמוך/בינוני
לקישוט ולתוספות בהגשה: שום פרוס מטוגן קלות,
עירית קצוצה, לחם שום מוקרם עם גבינה צהובה ,
קרוטונים, עירית קצוצה,
-
ש י א 1 הגיב ל- כרוב וסלק מוחמצים
-
nik19864 הגיב ל- כרוב וסלק מוחמצים
מנוי במייל
-
ש י א 1 הגיב ל- כרוב וסלק מוחמצים
-
nik19864 הגיב ל- כרוב וסלק מוחמצים
הוספת תגובה
תגובה אחת