00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

מרק שום

מרק שום

מרק שום

 

 

בניגוד לטעמו החריף של השום, 

המרק מעודן מאוד, טעים ומפתיע,

 ללא תופעות הלוואי האופיניות לשום,

מרק שמתגעגעים אליו...

 

 

 

מצרכים: (4 מנות)

26 שיני שוםעם קליפה,

2 כפות שמן זית,

2 כפות חמאה כ- 25 גר,

2+1/4 כוסות בצל קצוץ,

1+1/2 כפיות תימין קצוץ טרי,

18  שיני שום קלופות,

3+1/2 כוסות מרק עוף צח (אפשר מאבקת מרק),

1/2 כוס שמנת מתוקה  לקצפת עד 30% שומן,

1/2 כוס פרמז'ן מגורר,

4 פרוסות לימון טרי ללא גרעינים.

 

אופן הכנה:

מחממים תנור לחום גבוה 220 מעלות,

שמים את שיני השום עם הקליפה בתבנית פיירקס (חסינת חום) ,בוזקים 2 כפות שמן זית מפזרים מלח, מערבבים.

מכסים  ועוטפים את התבנית  ברדיד אלומיניום , אופים בתנור כ- 45 דקות, עד ששיני השום מקבלות גוון חום זהוב, והן  רכות. מקררים.

עם האצבעות לוחצים על שיני השום ומרוקנים את תוכנם לתוך קערה .

ממיסים חמאה במחבת גדולה, על חום נמוך, ומוסיפים בצל קצוץ ותימין,  מערבבים עד שהבצל נעשה שקוף ורך,  כ- 6 דקות,

מוסיפים את השום האפוי+ 18 שיני השום הקלופות , מערבבים ומבשלים יחד 3 דקות,

מוסיפים את המרק, ומבשלים עד שהשום מאוד רך, כ- 20 דקות, מקררים מעט, וטוחנים בבלנדר למרקם חלק ,

מחזירים את המרק לסיר ומוסיפים את השמנת, מביאים לסף רתיחה, מוסיפים מלח ופילפל לטעם, 

בארבע קעריות / צלחות מרק, מחלקים את גבינת הפרמזן,

יוצקים מעל את המרק,

 סוחטים פנימה פרוסת לימון, ומגישים. (את הלימון אפשר להגיש בצד),

 

דרכים שונות לאפיית השום לבחירתכם

Image result for Garlic soup PICTURESImage result for Garlic soup PICTURES

לימון פרוס

Image result for LEMON WEDGES

 

אפשר להכין מראש ולהקפיא מכוסה היטב,

להפשיר במקרר, לחמם לפני הגשה בחום נמוך/בינוני

 

לקישוט ולתוספות בהגשה: שום פרוס מטוגן קלות,

 עירית קצוצה, לחם שום מוקרם עם גבינה צהובה ,

קרוטונים, עירית קצוצה, 

 

 

 

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

תגובות אחרונות
נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
תגובות אחרונות
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת