00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

מרק אספרגוס

17/11/2015
מרק אספרגוס

 

 

 

Image result for asparagus soup pictures

מרק אספרגוס

 

מרק קרמי סמיך ומשביע 

Image result for asparagus soup pictures

 

מצרכים: (4-5 מנות)

2+1/2 כוסות אספרגוס קצוץ,

 2 כפיות חמאה, 

1/2 כוס בצל קצוץ,

1/2 כוס קוביות תפוחי אדמה חתוכים לקוביות קטנות, 

מלח ופילפל שחור טחון  טרי, לפי הטעם, 

1 כוס חלב  3% -1% שומן,

2 כוסות מים,

לקישוט : 8 גבעולי אספרגוס ,

פרוסות בגט בטעם שום

אופן הכנה:

לטגן את האספרגוס הקצוץ ב כפית אחת חמאה,  כ- 30 דקות, ולהניח בצד.

לחמם את יתר החמאה במחבת עם ציפוי טפלון,  ולטגן את הבצל הקצוץ + תפוחי אדמה  למשך 3-4 דקות,

להוסיף  2 כוסות מים, לערבב היטב, ולהמשיך לבשל עד שתפוחי האדמה  כמעט רכים,

להוסיף את האספרגוס, לערבב היטב, ולבשל  עוד כמה דקות. ולקרר.

בעזרת  מעבד מזון לטחון את תערובת האזפרגוס,  למרקס סמיך, 

להעביר למחבת או סיר מתאים, להוסיף את החלב+פילפל שחור+מלח,

להביא לסף רתיחה, 

לקשט עם גבעולי האספרגוס החלוטים, ללא הקצוות  הקשים.

 

חליטת האספרגוס: במים רותחים , ומיד להעביר למי קרח שלא יהיו מסמורטטים, וישמרו על צבעם הירוק. 

 

לפרוס בגט לפרוסות, למרוח מעט חמאה רכה + שום כתוש / או שמן זית+שום כתוש, להצנים בתנור ולהגיש ליד המרק.

 

 

 

 בתוספת שקדים מולבנים פרוסים קלויים על מחבת ללא שמן,

ופיסות הודו או בקר או אווז מעושן (לא חייבים).

 

Asparagus Soup

 

 

 

 

 

עכשיו  הם מצויים בשפע בסופרים ובשווקים.

מורידים את החלקים הלבנים הקשים

Image result for asparagus soup pictures

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
גיוונים והצעות הגשה: 
לטפטף שמן זית, לפזר עירית קצוצה, להגיש עם כפית שמנת חמוצה,  
לפזר גבינת פרמזן מגוררת,  גבעולי אספרגוס חלוטים, 
עם לחם שום,  קרוטונים, שמן זית +עלי נענע קצוצים.

 

 

 

Image result for asparagus soup pictures                                     

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

*להגדיל כמויות לפי הצורך, תוך שמירת היחס בין המצרכים, 

 

 

 

 

                                                                

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת