88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

עוגת שוקולד שחיתות בצמרת

עוגת שוקולד שחיתות בצמרת

 

 

 

 

עוגת שוקולד "שחיתות בצמרת"

לשוקוהוליקים שכמותי...

 

 

קרדיט: צילום: יסמין ואריה

 

 

 

 

 

 

מצרכים:

500 גר' שוקולד מריר משובח שבור לקוביות,

125 גר' חמאה חתוכה לקוביות,

6 ביצים מופרדות

1/2 כוס (100 גר') סוכר,

2/3 כוס (160 מ"ל) שמנת מתוקה,

1 כף רום / ברנדי /או ליקר אחר,

 1+1/2 כפיות תמצית וניל טהור,    

קורט מלח                                                                                                                                              

חומרים לציפוי:                                                                                                                                             

 200 גר' שוקולד מריר משובח קצוץ דק,

1/2 כוס + 3 כות שמנת מתוקה

לאפיה דרושים:תבנית קפיץ בקוטר 24 ס"מ ודפנות בגובה 7 ס"מ לפחות. משומנת

אופן הכנה:

מחממים תנור לחום בינוני - 180 מעלות ,

 1. שמים שוקולד וחמאה בקערה גדולה, ממיסים מעל סיר אדים מצנננים לפושר.

בקערת מערבל מקציפים חלמונים + סוכר לתערובת תפוחה ובהירה. 

מוסיפים את תערובת השוקולד,  ומערבלים לערובת אחידה,

 מוסיפים את השמנת מתוקה+רום+ווניל ומערבבים.

בקערה נפרדת מערבלים בעזרת מקצף את החלבונים עם המלח לקצף יציב וגמיש, מקפלים רבע מכמות הקצף לתערובת השוקולד, ואז מקפלים פנימה את יתר הקצף במרית, בתנועות קיפול,

מעבירים לתבנית ואופים 30-  35 דקות עד שהעוגה כמעט יציבה(היא נראית סדוקה), 

מצננים צינון מלא בתבנית,  על רשת התנור,

 מכינים את הציפוי, רק כשהעוגה קרה:

בסיר קטן מביאים את השמנת לסף רתיחה, יוצקים על השוקולד

 משהים דקה ומערבבים היטב עד המסת השוקולד, מצננים מעט להסמכה למרקם נוזלי עדיין.

הופכים את העוגה עם התבנית מעל רדיד אלומיניום  או דף נייר אפיה, משחררים מהתבנית,  החלק התחתון יהיה מעתה למעלה.

             יוצקים את הקרם על מרכז העוגה, מטים לצדדים שיכסה את פני העוגה ויזלוג לדפנות,

Image result for ?תמונות עוגת שוקולד שחיתות?‎*מגישים בטמפרטורת החדר,

                ** טובלים סכין במים חמים ומנגבים , פורסים את העוגה.

                                                                                                                                                                                      

 

                                                                                                                                                                                                                                          

        

    

 

 

 
 
 

 

 

 

 

 

                                                                                                                                                                        *   מתכון (מתוך העיתון )של רוני ונציה.   
 

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת