55
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חברות מבשלות

לביבות עדשים ובטטה אפויות

04/12/2015

אוטוטו תיכף חנוכה והפעם החלטתי שאני מכינה לביבות בריאות לא מטוגנות, טעימות מאוד מאוד. 

לפני שטעמתי עוד הייתי סקפטית וטעמתי מהלביבה הראשונה בזהירות. אבל אחרי הביס הראשון חיסלתי חצי מגש כמעט 

 

המצרכים

כוס אחת של עדשים כתומים שטופים היטב עד שהמים הנשטפים כבר לא לבנים

בצל בגודל בינוני קצוץ דק

בטטה בינונית חתוכה לקוביות

מלח פלפל

שתי כפות שיבולת שועל

כף קמח

ביצה אחת

כוסברה קצוצה (כאופציה)

אופן ההכנה:

מבשלים את העדשים עם קוביות הבטטה עד כ -20 דקות, עד שהקוביות מתרככות והעדשים משנים צבעם לצהבהב. מסננים היטב את עודפי המים ומצננים, מטגנים את הבצל הקצוץ עם מעט מאוד שמן (או ספריי שמן), מוסיפים את הבצל לתערובת העדשים, ואת יתר המצרכים. יוצרים לביבות ומניחים בתבנית עם נייר אפיה משומן בספריי שמן. משמנים גם את הלביבות בספריי שמן ואופים בתנור שחומם ל - 180 מעלות כ - 10 דקות מכל צד. אפשר כמובן גם לטגן את הלביבות במחבת. 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

13 תגובות

העורך בחר...
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל חברות מבשלות אלא אם צויין אחרת