88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

עוגת שזיפים

24/11/2015
עוגת שזיפים

עוגת שזיפים 

של אהרוני

 

 

על אהרוני אין צורך להמליץ

 ואת המתכונים שלו אני אוהבת,

הם מדויקים, ולרוב קלים מאוד להכנה.

העוגה הזאת התפרסמה בעיתון, לפני שנים, (1997), אימצתי מיד, 

ושמרתי את הדף, וגם הכנתי כמה וכמה פעמים.

 

לפני הגשה: פדרו בנדיבות באבקת סוכר

 

 

מצרכים ואופן הכנה מעורבבים זה עם זה, ככה לקיצור תהליכים:

תבנית עגולה מתפרקת בקוטר 26 ס"מ.

*ותחילה טיפ וסוד בו: את רבעי השזיפים אפשר להשרות במעט ברנדי וסוכר לתוספת טעם.

חותכים לרבעים 8- 10 שזיפים אדומים גדולים ומגולענים.

לבצק:

מכניסים לקערת מערבל לפי הסדר:

3 ביצים שלמות + 1 כוס סוכר,  מקציפים יחד, 

מוסיפים 200 גר' חמאה רכה חתוכה לקוביות, 

1 גביע שמנת חמוצה, 

1/4 כוס מיץ לימון+  וקליפה מגורדת מלימון שלם.

מערבבים היטב, מוסיפים 350 גר' קמח תופח (1 ח' קטנה), וממשיכים לרבב לעיסה חלקה,

מורחים תבנית עגולה מס' 26 במעט חמאה, ומפזרים סוכר כך שיצפה  את פנים התבנית.

יוצקים פנימה את  תערובת הבצק,

 מסדרים מעל את השזיפים בצורה יפה, לא דוחפים ולא משקיעים אותם בבצק.

במהלך האפיה הם ישקעו  מעצמם.

אופים בתנור בחום 190 מעלות , 45 - 55 דקות, עד שהעוגה שחומה יפה, בודקים בקיסם אם אפוי היטב גם בפנים. 

לפני הגשה בוזקים אבקת סוכר ומגישים.

 

במהלך האפיה השזיפים שוקעים מעצמם,

 

 

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

6 תגובות

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת