88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

סופגניות - מתכון מנצח וטיפים גם.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 המצרכים בטמפרטורת החדר,  השמן טרי, בכל מחזור חדש שמכינים סופגניות, להחליף גם שמן!!! חנוכה רק פעם בשנה, ולא לקלקל עם שמן שריחו גרוע, הבצק צריך להיות רך, ונעים לעבודה, ולא נדבק לידיים. מרדדים עלה בצק  גדול, על משטח מקומח קלות, לפי הצורך, לעובי הזרת בערך, מסמנים, (רק מסמנים, עדיין לא חותכים), עיגולים  בכוס, במידה הרצויה, (לקחת בחשבון שהסופגניה תופחת בטיגון), רק על מחצית הבצק, בחלק הרחוק מהגוף. במרכז כל עיגול שסימנו, לשים מעט ריבת תותים, לכסות עם מחצית הבצק שנותרה, ולקרוץ עיגולים, רואים את הגבשושיות של הריבה בולטות, ולפיהן, קורצים את הבצק, כאשר מילית  הריבה באמצע. מניחים על מפה גדולה מקומחת קלות, או סדין ישן, ומכסים לתפיחה בשולי המפה. אם חמים בבית התהליך מהיר יותר. כשעה  (+ -).  חוזרים על התהליך עם כל הבצק שנותר. 
מחממים שמן  בסיר רחב ועמוק, על אש בינונית, שמן קנולה טוב למטרה זו. מכינים גזר חתוך לשמיניות, מכניסית חתיכת גזר לשמן, אם הוא מתחיל לבעבע, סימן שהחום מתאים, תוך כדי טיגון הסופגניות, מחליפים את חתיכות הגזר, ששומרות על רעננות השמן, ומונעות את הריח השרוף.  את הסופגניות שתפחו, הופכים לתוך השמן, כאשר חלקן העליון כלפי מטה, החום צריך להיות מדויק, אם הוא חזק מדי הסופגניה תשרף מבחוץ, ותישאר בצקית ולא אפויה בתוכה. הסופגניות נוטות להתהפך לבד כאשר צידן האחד מוכן,  בתנאי שהשמן יהיה מספיק עמוק, והסיר מרווח דיו, אך זהירות נדרשת גם כאן. כאשר הושג הגוון הנכון, יש להפוך את הסופגניה לצד שני, וכאשר היא מוכנה, להוציא על תבנית שטוחה עם מגבות נייר פרושות עליה, לספיגת עודף השמן, כך עם כל הסופגניות, בוזקים אבקת סוכר בשפע, ומלקקים את השפתים, וגם את האצבעות, גם הכלב שלכם יכול לעשות לכם את זה... אפשר לאכול לבד את הראשונות, מגיע לכן, עבדתן "קשה".
את הסדין עם הקמח, אוספים, יוצאים למרפסת, בודקים שכל התריסים סגורים אצל השכנים למטה, ומנערים בכיף.  ועכשיו להילולה. בתאבון.
 
להכין מראש:
מפה או סדין ישן,
סיר רחב בעל שוליים גבוהים,
שמן לטיגון עמוק,
אבקת סוכר, הרבה!
ואהבה.
 
חומרים לבצק:
 
 1 ק"ג קמח רגיל לעוגות.
80 ג"ר שמרים טריים (2- קוביות),
3 ביצים שלמות,
4 חלמונים (צהובים),
100 ג"ר מרגרינה, או חמאה,
1 כוס חלב פושר,
1 שמנת חמוצה רגילה,
5 כפות סוכר,
קליפת לימון,
1 כוסית קוניאק  או ליקר( מונע מעט ספיגת שמן),
1 סוכר וניל.
 
למילית : ריבת תות שדה.
 
 הכנת הבצק:
 
*בקערית עמוקה מכינים שאור בצק :
 1כוס קמח  בערך (מהכמות הכללית),
שמרים
חלב פושר
 מערבבים יחד את החומרים הנ"ל, לעיסה סמיכה ומתפיחים.
 
** בקערה נפרדת, טורפים  3ביצים שלמות + 4חלמונים + סוכר + גרודת לימון.
מנפים את הקמח, שנותר + סוכר וניל, מוסיפים את שאור הבצק שתפח, ואת שאר החומרים, מעבדים  הכל לבצק, אפשר במיקסר, בקרס לישה. בשלב זה לא מוסיפים קמח. מעבדים במיקסר כ - 15 - 20 דקות, או עד שבבצק נוצרות בועות אוויר. כדאי להעביר לכלי גדול עמוק ורחב, שהבצק לא יברח לכן בתפיחה. לפזר מעל הבצק מעט קמח, לכסות, ולהשהות  מכוסה במגבת, לתפיחה במקום חמים, על יד הכיריים, למשל.
 
הכנת הסופגניות: 
 
***לאחר תפיחת הבצק, לחלקו,  לקמח את הידיים והמערוך לרדד על משטח מקומח כל חלק,  אם הבצק עדיין דביק מדי לעיבוד, זה השלב שאפשר להוסיף לו מעט קמח, לא להגזים, רק כמה שצריך לבצק רך, שלא נדבק לידיים, אחרת הוא יהיה כבד.
לסמן עיגולים בכוס, או בחותכן עגול מיוחד, לשים במרכז ריבה, לכסות בבצק, ולקרוץ עיגולים. הלחץ של הכוס, מדביק את שני החלקים, לאסוף את שולי הבצק שנותרו, להוסיף לבצק שבקערה, ולהמשיך בתהליך עם כל הבצק.
 
לפרוש מפה גדולה או סדין על השולחן, לפזר קלות מעט קמח, להניח את הסופגניות שקרצנו, במרווחים ביניהן, ולכסות בשולי המפה. להתפיח.
 
 ****הטיגון:
 
לחמם שמן עמוק בסיר רחב בעל שוליים גבוהים, על אש בינונית ( + - ), לעשות בדיקת חום עם חתיכת גזר, להניח את הסופגניות שתפחו, עם החלק שהיה למעלה, כלפי מטה בשמן החם. לא לצופף מדי, הן תופחות מאוד!, ולא לכסות את הסיר.
 
*אם נפתחת במקרה סופגניה, במהלך התפיחה, להדביק בעדינות את שוליה, עם אצבעות מקומחות,  רק לפני הטיגון. הכל מסתדר, אל לחץ. אם אני הצלחתי גם אתן תצליחו.
 
להניח מגבות נייר על תבנית שטוחה, להוציא את הסופגניות המוכנות בכף מחוררת, לפזר אבקת סוכר מי שאוהב.
 
כמובן שאפשר להזריק ריבה עם מזרק בסוף, ואז לא צריך לשים ריבה לפני הטיגון. אני מעדיפה את הגירסה שהריבה כבר בפנים.
 
מגישה באהבה לכל מי שביקש, את המתכון ל"סופגניות מובחרות", (כך הוא נקרא בספר, וכשמו כן הוא), הישן והטוב הזה, ששנים רבות אני מכינה אותו, וכל הקרדיט, לליאורה צוקרמן, שכתבה אותו בספרה ששמו "הבישול ומשק הבית", בהוצאה משנת 1963 . ספר הבישול הראשון שלי, לפני שהייתי אמא בכלל, והרבה לפני שהצטרפו אליו למדף כל הסירקיסים ואהרונים ובוקששתרים, ושפים, שכבודם, במקומו מונח, כמובן.  
צוקרמן עומדת לידם, על מדף אחד, במטבח שלי, במקום  של זכות ראשונים. ולטורח, ינעם ויטעם גם. בתאבון.
  
* פורסם ב- 26/12/05
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
אין לקדם פוסט זה

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

10 תגובות

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת