00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

פשטידת עגבניות ומוצרלה

פשטידת עגבניות ומוצרלה

 

 

 

 

 

פשטידת עגבניות ומוצרלה

                                                          די מזכירה פיצה , רק עסיסית יותר

  

Image result for ‫תמונות פשטידות‬‎

 

לבצק:

¼1 כוסות קמח, מנופה

4 כפות שמן זית

1 חלמון

1 כפית שמרים יבשים

קורט מלח

1/4 כוס מים פושרים

למלית:

4 עגבניות

2 כפות שמן זית

3 שיני שום, כתושות

2 ביצים

5 גבעולי בזיליקום, קצוצים

5 גבעולי אורגנו, קצוצים

5 גבעולי פטרוזיליה, קצוצים

250 גרם גבינת מוצרלה, פרוסה לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ

1 חלמון, טרוף

אופן ההכנה:

הכנת הבצק:

1. לשים במערבל עם וו לישה את חומרי הבצק לתערובת אחידה ורכה. מכסים ומשהים להתפחה במקום חמים כשעה עד הכפלת נפח הבצק.

2. מרדדים את הבצק על משטח עבודה מקומח לעלה עגול בעובי 1 ס"מ ובקוטר 30 ס"מ. מרפדים את התבנית בבצק כך שנשארים שוליים רחבים מחוץ לדפנות.

הכנת המלית:

1. חולטים את העגבניות 4-3 דקות במים רותחים. מצננים, קולפים בזהירות, מנקים מגרעינים וחותכים לקוביות.

2. מחממים את שמן הזית במחבת ומטגנים את שיני השום עד הזהבה. מוסיפים את העגבניות ומערבבים. מסירים מהאש ומצננים.

3. מוסיפים את הביצים ומערבבים היטב. יוצקים את התערובת על הבצק ומשטחים.

4. מערבבים את עשבי התיבול ומפזרים באחידות על המלית. מכסים בפרוסות המוצרלה ומהדקים את שולי הבצק שנשארו על המילוי.

5. מושחים את הבצק בחלמון ואופים במשך כ-20 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד הזהבה.

 

 

לפני אפיה                                           ואחריה

 

לארוחת מזנון, ולמספר גדול של אנשים

הכנתי בתבנית גדולה,

השתמשתי במוצרלה מגוררת, 

והגדלתי כמויות  בהתאם לצורך.

להגשה:  חתכתי לקוביות בתבנית.

          

    

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

תגובות אחרונות
נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
תגובות אחרונות
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת