2020
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

קסם במטבח......

קישואים עגולים ופלפלים ממולאים

מנה נהדרת שמשלבת ירק אורז ובשר ברוטב עשיר וטעים ,המנה מתאימה

מאוד לילדים קטנים ,הירק מבושל ורך מאוד המילוי עסיסי וטעים ,מנה שתכינו

לעיתים קרובות בכלום עבודה במיוחד בימים קרים אוכל מנחם ומחמם .

מצרכים:

4-6  קישואים עגולים

3-4 פלפל בהיר למילוי

 חצי קילו בשר בקר טחון

 כוס אורז

 1 כף אבקת מרק

 1 כפית פלפל שחור

1 כפית פפריקה מתוקה

1 כפית מלח

1 כפית רסק עגבניות

1 עגבנייה מגורדת

1 בצל גדול קצוץ דק

2 שיני שום

4-5 כפות שמן

1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה דק

רוטב:

2 שיני שום כתוש

2 כפות מלאות רסק עגבניות

1 עגבנייה מגורדת

1כפית פפריקה מתוקה

1 כף אבקת מרק עוף

1 כפית פלפל שחור

  1/2 כפית מלח

אופן ההכנה :

לחתוך את החלק העליון של הקישואים ולרוקן מתוכן ,לשמור את הכיפה ,

לחתוך את החלק העליון של הפלפלים .

בסיר רחב ושטוח לחמם מעט שמן וטגן את הבצל הקצוץ עד שמשנה צבע ,להוסיף את השום לטגן

מעט ,להוציא לקערה ,לשטוף את האורז ולסנן ,להניח את האורז בקערה עם הבצל והשום להוסיף

את הבשר ,התבלינים ,העגבנייה המגורדת ,רסק עגבניות ,פיטרוזיליה קצוצה ,לערבב היטב

שהאורז והבשר עטופים היטב בתבלינים ,למלא את הקישואים והפלפלים להניח בצד .

הכנת הרוטב:

באותו סיר שהשתמשנו לחמם מעט שמן להוסיף את השום לערבב מעט ,להוסיף רסק עגבניות

עגבנייה מגורדת ושתי כוסות מים רותחים,להוסיף את התבלינים להביא לרתיחה ,לסדר את

הקישואים והפלפלים צמודים זה לזה ,לכסות בכיפות הירק ,לבשל על להבה נמוכה כשעה כשמדי

פעם לפתוח את המכסה ולצקת מהרוטב על הקישואים והפלפלים.בשלב הזה אני מעבירה

לתנור ,מכסה את הסיר בנייר כסף ומעבירה לתנור בחום 160 מעלות לעוד שעה .

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

2 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אתי כק אלא אם צויין אחרת