88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

עוגת שוקולד קוקוס נהדרת

עוגת שוקולד קוקוס נהדרת

עוגת שוקולד קוקוס נהדרת

עוגת שכבות מפנקת ומענגת

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

מצרכים:

לתערובת הקוקוס:

½1 כוסות (120 גרם) קוקוס טחון

¼ כוס (50 גרם) סוכר

1 כפית תמצית וניל

2 חלמונים מביצים גדולות

1 מכל (250 מ"ל) שמנת להקצפה 38% מסדרת "השף הלבן"

 

לעוגת השוקולד:

 

¼1 כוסות (250 גרם) סוכר

3 כפות אבקת קקאו

1 כוס (250 מ"ל) מים רותחים

1 כפית מחוקה גבישי קפה נמס

100 גרם חמאת "תנובה" חתוכה לקוביות

 

200 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות

4 חלמונים מביצים גדולות

1 כפית תמצית וניל

6 חלבונים מביצים גדולות

¾1 כוסות (220 גרם) קמח

2 כפיות אבקת אפייה

¼ כפית מלח

 

לציפוי:

4 כפות (60 מ"ל) שמנת להקצפה 38% מסדרת "השף הלבן"

1 כף סוכר

½ כפית גבישי קפה נמס מומסים ב־2 כפיות מים חמים

120 גרם שוקולד חלב שבור לקוביות

20 גרם חמאת "תנובה"

אופן הכנה:

1. מחממים תנור לחום קצת נמוך מבינוני (170 מעלות). משמנים תבנית עגולה 26 ס"מ, או מלבנית 30x23 ס"מ, או תבנית אחרת ששטחה דומה. מערבבים יחד בקערה את כל המצרכים לתערובת הקוקוס.
2.
בסיר קטן מערבבים יחד ¾ כוס סוכר, אבקת קקאו, קפה נמס וכוס מים רותחים עד שכל הקקאו נמס. מוסיפים חמאה ושוקולד ומערבבים מעל להבה נמוכה מאוד עד שהשוקולד והחמאה נמסים והתערובת חלקה. מסירים מהאש. טורפים את החלמונים עם תמצית הווניל. מוסיפים את תערובת החלמונים לתוך תערובת השוקולד החמה בזרם דק, תוך ערבוב מתמיד
3.
בקערה גדולה מקציפים את החלבונים לקצף יציב עם ½ כוס הסוכר הנותרת
4.
מנפים קמח, אבקת אפייה ומלח לקערה גדולה, מוסיפים את תערובת השוקולד שבסיר, 
ומערבלים במהירות רק עד שאין יותר גושי קמח. מקפלים פנימה את הקצף.

5. יוצקים לתבנית חצי מכמות תערובת השוקולד. מפזרים מעליה את תערובת הקוקוס, ומכסים בתערובת השוקולד הנותרת. אופים במשך כ־50 דקות, או עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא כמעט נקי ומרכז העוגה קפיצי למגע. מצננים את העוגה בתבנית.
6.
מכינים את הקרם. מחממים את השמנת במיקרוגל עם הסוכר ועם הקפה המומס במשך 30 שניות. מוסיפים את השוקולד, מחממים 30 שניות נוספות. מוסיפים את החמאה, וטורפים לתערובת חלקה. מצננים עד שהתערובת סמיכה מספיק ליציקה. יוצקים על העוגה.

 
 
 
קרדיט: דנית סלומון
השף הלבן
 
 
 
בסיר קטן
 
ממיסים סוכר + קקאו +קפה נמס + מים רותחים
 
 
מקציפים חלבונים לקצף יציב
 
 
 
מאחדים תערובות
קמח + שוקולד + קצף בסוף 
 
 
 
 
יוצקים לתבנית:
1. חצי תערובת שוקולד 
2. כל תערובת הקוקוס.
3. מסיימים בחצי תערובת שוקולד הנותרת
מכניסים לאפיה בתנור שחומם מראש 170 מעלות כ50 דקות,
לבדוק עם קיסם (אצלי ארך כשעה)
 
 
העוגה יוצאת מהתנור תפוחה גבוהה ונימוחה, לצנן היטב בתבנית
 
 
 
 
מצפים בקרם שוקולד מעל
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת