00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

פשטידת חצילים ושלוש גבינות

03/01/2016

פשטידת חצילים ושלוש גבינות

 

 

 

 

מצרכים:

תבנית מלבנית חסינת חום,

3 חצילים חתוכים לרוחבם לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ,

1 כוס (100 גרם) תרד טרי, קצוץ,

1/4 כוס שמן זית,

1 כפית מלח גס,

קורט פלפל גרוס,

ענף טימין,

1 מיכל (250 מ"ל) שמנת לבישול מופחתת שומן 10% מסדרת השף הלבן,

1/2 שקית (250 גרם) גבינת 'כנען' 5% מסדרת השף הלבן, מפוררת,

1 גליל גבינת 'פרומעז' של תנובה, חתוך לפרוסות,

1 שקית (200 גרם) פתיתי עמק מסדרת השף הלבן,

3 ביצים.

אופן הכנה:

1. מחממים את התנור לחום גבוה( 200מעלות). מערבבים בקערה חצילים וכפית מלח גס ומניחים בצד כ- 20 דקות. מסדרים את החצילים על רשת מתאימה לתנור ומברישים בשמן זית. אופים 15 דקות עד להזהבה, מעבירים לצלחת ומצננים במקרר עד השימוש.
2. מנמיכים את חום התנור ל-175 מעלות ומשמנים תבנית.
3. בקערה בינונית מערבבים שמנת לבישול, פתיתי עמק וביצים. מתבלים בכפית מלח וקורט פלפל ומערבבים עד לקבלת בלילה אחידה.
4. מסדרים בתבנית בשכבות את החצילים, מעליהם את התרד, מעליו פרוסות 'פרומעז', עלי הטימין וגבינת כנען מפוררת.  

5.יוצקים מעל את בלילת השמנת ואופים כחצי שעה או עד שכל הפשטידה מזהיבה.
6. מוציאים מהתנור ומגישים חם.


 


*ניתן לשמור במקרר למשך 3 ימים, יש לחמם כ-12 דקות בחום בינוני לפני ההגשה.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

2 תגובות

תגובות אחרונות
נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
תגובות אחרונות
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת