00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

פשטידת פסטה עירית ושמנת

פשטידת פסטה עירית ושמנת

פשטידת פסטה עירית ושמנת

 

פשטידת פסטה עם עירית ושמנת ( צילום: אסנת לסטר )

 

Image result for ‫אטריות דקות‬‎Image result for ‫גביע שמנת חמוצה‬‎Image result for ‫עירית‬‎

Image result for ‫תמונה 4 ביצים‬‎Image result for ‫עגבניה פרוסה תמונה‬‎Image result for ‫תמונה שקית אבקת אפיה‬‎

Image result for ‫תמונה זיתים שחורים מגולענים‬‎

 

תבנית בקוטר 26 ס"מ, 

מצרכים:

לפשטידה:

250 גרם אטריות דקות,

4 ביצים,

1 כף קמח,

10 גרם (1 שקית) אבקת אפייה,

1 כפית מלח,

1/2 כפית פלפל שחור גרוס,

1/4 כוס שמן,

חמאה או שמן לשימון התבנית,

 

לציפוי:

200 מ"ל (1 גביע) שמנת חמוצה,

4-3 שיני שום כתושות,

2 ביצים,

1/2 כוס עירית קצוצה,

1 עגבנייה פרוסה,

כ-12 זיתים שחורים,

 

אופן ההכנה:

1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים את התבנית.

2. מבשלים את האטריות במים עד שהן רכות. מסננים מהנוזלים ומקררים מעט.

3. מערבבים את האטריות עם שאר מרכיבי הפשטידה, ומעבירים את התערובת לתבנית. מיישרים.

4. אופים במשך 20 דקות.

5. מערבבים את השמנת, הביצים והעירית הקצוצה.

6. מוציאים את הפשטידה מהתנור ויוצקים עליה את תערובת השמנת והעירית. מסדרים מעל את פרוסות העגבנייה ומפזרים את הזיתים.

7. מחזירים לתנור ואופים 20-15 דקות נוספות.

 

 הכנתי בתבנית מלבנית, והגדלתי כמויות בהתאם, 

 

 

 

 

*של סימה אברהמיאן מבית שאן.

 

 

 

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

תגובות אחרונות
נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
תגובות אחרונות
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת