00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

טארט כרישה וגבינות

17/12/2015
טארט כרישה וגבינות

 

 

 

 

 

טארט כרישה וגבינות

בציפוי גליל רוקפור 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

לקילתית:

1/2 חבילה בצק פריך (450 גר') מלוח של מעדנות 

או להכין  בבית  (*ראו בסוף מתכון), בצק פריך למאפים מלוחים או מתוקים,

למילית:

4-5 כרשות רק חלקים לבנים ללא העלים

100 גר' גבינת קצ'קבל גלעד של תנובה.

100 גר' פתיתי גבינה צהובה עמק,

1 מיכל שמנת מתוקה 32% 

1 ביצה,

קורט אגוז מוסקט,

מלח, פילפל שחור טחון טרי,

1 כפית עלי תימין או אורגנו,

150 גר' "גליל רוקפור" מפוררת.

אופן הכנה:

 

אופים את הקילתית:

 

בתנור 180 מעלות מרפדים תבנית טארט בבצק פריך,מסירים שוליים מיותרים בעזרת סכין, או מערוך,

מניחים על הבצק נייר אפיה, ומפזרים עליו גרגרי חומוס או שעועית יבשה כדי כיסוי כמשקולת, אופים כ-10 דקות,

מסירים בזהירות את הנייר עם הקטניות, וממשיכים באפיה פתוחה עוד חמש דקות, להזהבה קלה,

מוסיפים את חומרי המילית ואופים:

טארט מילית גבינות כרישה ובצלים:

 

2 בצלים קטנים לקצוץ ולטגן ב- 50 גר' חמאה, 

4  גבעולי כרשה להסיר את העלים הירוקים  הארוכים, להשתמש רק  בחלקים לבנים, לקצוץ .

להוסיף לבצלים ולטגן יחד עוד 5 דקות, 

מתבלים במלח ופילפל, מצננים.

מערבבים  את הגבינות ומפזרים על הקילתית,

מפזרים מעל מילית הגבינות את הכרשה+הבצלים 

לציפוי מעל:

טורפים בקערה

שמנת מתוקה+ביצה+תבלינים + עשבי תיבול,

יוצקים מעל הכל, ומפזרים גבינת רוקפור,

אופים:

35- 40 דקות עד שהמאפה זהוב, מגישים חמים,

 אפשר לשמור במקרר, ולחמם לפני הגשה כ- 10 דקות בתנור.שחומם מראש ל- 180 מעלות.

 ואופים לפי המתכון

****************************

*בצק פריך

 1+1/2 כוסות קמח,

125 גר' חמאה חתוכה לקוביות,

 1/2 כפית מלח,

 1 חלמון ביצה,

 1 כף מי קרח רק אם צריך., 

אופן הכנה:

 מכניסים למעבד מזון קמח חמאה ומלח, מעבדים בפולסים קצרים עד שהבצק מתגבש לכדור,

אם יבש מדי בשלב זה, להוסיף 1 כף מי קרח.

להוציא ולעטוף בניילון נצמד,  ולקררר שעה במקרר, 

אופציה: אפשר כבר בשלב זה, לרדד את הבצק בתבנית, ולהקפיא מכוסה היטב עד השימוש. המשך לפי הוראות הכנה.

לאחר הקירור, מרדדים את הבצק בתבנית, מכסים ברדיד אלומיניום/ או דף נייר אפיה, מפזרים משקולות של קטניות כמו חומוס עדשים, וכד', 

אופים אפיה עיוורת, 8-10 דקות,

מסירים בזהירות כיסוי ואופים עד הזהבה קלה, 

באופן הזה, כאשר מנענו מהבצק לתפוח, ( על ידי המשקולות), הבטחנו  שהבצק ישאר,  פריך ונימוח. 

 

אוספים את הבצק לכדור, עוטפים בניילון נצמד, שמים שעה במקרר. 

 

אופים אפיה עיוורת 10 דקות עם כיסוי ומשקולות,

+5 דקות ללא כיסוי , אפיה פתוחה עד הזהבה

 

.

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

2 תגובות

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת