00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

בחירות נכונות

מאפים מחממים לעת חורף.

מאפים מחממים לעת חורף.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

החורף שירד עלינו בשבוע האחרון הריץ אותי למטבח. התחשק לי יותר מכל להכין סירי מרק מלאים שפע כל טוב ומאפים רכים רכים ומנחמים. 

איך שלא יהיה כל איימת שאני מכניסה לתנור מאפי שמרים מתחילים בני הבית להתגודד סביבי ולבקש לטעום מתוצרי הניחוח האינסופי שמלא את הבית "והופך להם את הבטן." 

אני מודה שאני מתה על זה. כל כך כייף לראותם מבקשים כבר חתיכה, נושפים עליה שתתקרר ואפילו מקבלים את הכוויה ההיא על הלשון.

מאפי שמרים הכי כייף לאכול מיד כשיצאו מהתנור גם אם אין לנו סבלנות לחכות שיתקרר.  (אמא היתה אומרת לנו תמיד: "רגע... חכו קצת, זה לוהט ויעשה לכם בצק בבטן..." אבל אנחנו ממש לא נבהלנו...

 

אני אוהבת לאפות שמרים למרות שההכנה דורשת זמן. מבחינתי "ההתעסקות" הזו כדאית ומשתלמת כי כולם כאן שמחים ממגוון התוצרים.

מהטעם, מהמראה מהשוקולד ומהאגוזים שאני שמה בפנים.

 

הכנת הבצק דורשת לישה ממושכת כדי שהגלוטן יצור בבצק את אותה רשת שמביאה להתפחה הרצויה.

 

 

 

 

 

 

המצרכים לבצק:

1 ק"ג קמח רגיל

 שקית שמרית +משפר אפיה טבעי בהתאם להוראות על גבי השקית

3 כוסות מים ( 450 מ"ל)

חצי כוס סוכר

3 ביצים

200 גרם חמאה רכה או מזולה

למילוי הבצק כל סוג של ממרח מוכן כפי שציינתי מעל או תערובת שוקולד שאני מכינה מחצי כוס סוכר + 2 כפות קקאו + כף קינמון

לסירופ לבשל על אש קטנה: כוס סוכר, 2 כוסות מים/חלב להרתיח ולהנמיך לאש קטנה.

 

 

 

אחרי שהבצק תפח אני מחלקת את הבצק למנות, מרדדת כל חלק בנפרד ומורחת מהאופציות השונות: קרם לוטוס, קרם טופי,

ממרח נוגט,ממרח גבינה, ממרח וניל, ממרח שוקולד, ממרח תמרים והמון המון אגוזים. כל רולדה בטעם אחר, בגודל אחר ובתבנית משומנת משלה.

קולעת צמות לעוגת פיתולים כמו שהילדים שלי קוראים לה. בתבנית שקעים לשושנים בודדות.

בתבנית מאורכת לעוגת כיכר או  בסיר פלא לעוגת שושנים עם או ללא מילוי

 איך שלא נקרא לתוצרים, תמיד יתקבל שילוב טעמים נפלאים. בבית שלנו יש נחמה כפולה של חורף - מאפים ומרקים. 

 

 

בתאבון 

 

 

 

 

 

 

 

ריקי ברוך בחירות נכונות-בלוגרית 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

13 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל תפו ופוזה אלא אם צויין אחרת