11
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

אושפילאו בוכרי - מרב

13/11/2015
אושפילאו בוכרי - מרב

 

 

 

 

 

מה תרצו באושפילאו שלכם

בקר או עוף?

 

 

אושפילאו בוכרי - מרב

שהופיע בעיתון,

שקראה גילת

שהעבירה למרב

ששיתפה אותי...

ולגלות לכם משהו?

...אנחנו בכלל לא  בוכרים indecisionwinkdevil

 

Image result for ?תמונות אושפלאו בוכרי?‎

6-8 מנות

מצרכים:

 3 כוסות אורז,

1/3 כוס שמן,

4 כרעי עוף, מפורקים, (אפשר לחילופין קוביות בשר עגל או כבש),

4 בצלים פרוסים,

 6 שיני שום קצוצות,

מלח פילפל שחור טחון טרי,

1/2 כפית פפריקה מתוקה,

1/2 כפית כמון,

 1/2 כפית כורכום,

 750 גר' גזר , חתוך לגפרורים,

1 ראש שום שלם,

5-6 כוסות מרק עוף צח,

img_6724

 

אופן הכנה:

1. משרים את האורז במים רותחים למשך חצי שעה,

2. מחממים בסיר גדול וכבד שמן, ומטגנים את  חלקי העוף עד שמזהיבים. מוציאים.

3. מוסיפים לסיר את הבצל והשום ומטגנים עד שיזהיב,  מחזירים את העוף לסיר.

 ומתבלים בתבלינים. מפזרים מעל העוף את הגזר,מכסים ומאדים 30 דקות, על להבה נמוכה,

מוסיפים את ראש השום.

4. מסננים את האורז,  ומסדרים מעליו את הגזר, מתבלים בתבליניםומכסים במרק עוף צח, עד לגובה האורז

5. מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה נמוכה עד שהמרק נספג באורז, 

מרחיקים את האורז מדופן הסיר למרכז,  ומעבירים כף עץ בין התבשיל לבין דוםן הסיר.,

6. פורשים על הסיר ממגבת מטבח, סוגרים מעליה במכסה ומקפלים את שולי המגבת מעל מכסה הסיר.

המגבת תספוג במהלך הבישל את האדים. מבשלים על אש קטנה ביותר כ- 50 דקות.

7. מסירים מהאש, ומשהים כ- 20 דקות. מעבירים את התבשיל  (הופכים את הסיר), לקערת הגשה עגולה וגדולה, ( או מגש עגול וגדול),

מגישים חם.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

תוספות ותחליפים אופציונליים:

 גרגרי חומוס ששרה כל הלילה,

קוביות גדולות ומטוגנות  של חציל ,

קוביות בשר בקר מסוג צלי כתף,

קוביות כבש (למי שאוהב את  הריח המשתלט), 

רצועות מחצי חבוש מגורר,

חופן צימוקים,

הוספת 1/2 כפית קינמון לאוהבי הזאנר,

קוביות תפוחי עץ, 

* האושפילאו עסיסי וטעים גם לאחר יום יומיים בחימום במיקרוגל.

 

כל אחד מאלה יש לו טעם שונה משלו

שהוא מאציל על התבשיל,

שמרכז סביבו  משפחה רעבה,

וכולם יוצאים שבעים.

 

 

 

Image result for OSH PILAU PICTURES

אוהבים חריף? הוסיפו פלפלונים חריפים לתבשיל ,

במקום עוף , בשר חתוך לקוביות גדולות.

 

 

20091204-Cooking-884

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

תגובות אחרונות
נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
תגובות אחרונות
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת