11
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

טארט תפוחי אדמה שויצרי

טארט תפוחי אדמה שויצרי

טארט תפוחי אדמה שויצרי

 

 

 

 

 

טארט תפוחי אדמה

 

 

 

מצרכים לבצק:

120 גר' (1 כוס קמח),

120 גר' גבינה לבנה,

120 גר' חמאה קרה, חתוכה לקוביות קטנות ,

חצי כפית מלח

 מצרכים למילית:

 800 גר' תפוחי אדמה מזן דזירה  האדומים, ( לא  תפוחי אדמה קמחיים) ,

2 בצלים בגודל בינוני,

 100 גר' גבינת פרמזן מגוררת באיכות טובה,

 2 כפות חמאה, 

 כף שמן

200 גר' גבינת שמנת,

 2 חלמונים,

 1 כפית גדושה חרדל,

 מלח, פילפל שחור,

 15 עגבניות שרי חצויות,

אופן הכנה:

הבצק:

1. מעבדים במעבד מזון את כל מרכיבי הבצק בכמה פולסים, עד שמתקבלת תערובת פירורית.

מוציאים למשטח עבודה ולשים בזריזות לבצק אחיד,

עוטפים בניילון נצמד ,מקררים במקרר לפחות 45 דקות. (רצוי שעה), ואפשר גם כל הלילה.

2. לאחר צינון מרדדים לגודל מעט גדול יותר מתבנית הפאי בקוטר 28 ס"מ, על הבצק להספיק גם לשוליים.

 מעבירים לתבנית, דוקרים במזלג, ומחזירים למקרר עד השימוש.

 מילית:

3. קוצצים את הבצל לקוביות קטנות,

קולפים תפוחי אדמה וחותכים לקוביות קטנות בגודל 1  ס"מ

4. מטגנים את הבצל ב-2 כפות חמאה+שמן במשך 2 דקות, מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה, ומטגנים כ- 10 דקות. מצננים מעט.

5. מערבבים בקערה את גבינת השמנת+חלמונים (צהובים) +חרדל + 50 גר' מכמות גבינת הפרמזן,

מערבבים +מלח+פלפל לפי הטעם.

6. לאחר שתערובת התפוחי אדמה והבצל התקררה מעט, מערבבים אותה עם בלילת הגבינותת, מפזרים את התערובת מעל הבצק, 

חותכים עגבניות שרי לחצאים, ומסדרים מעל עם הצד החתוך כלפי מעלה.  מפזרים יתרת הפרמזן מעל, מפלפלים מעט.

7. אופים בתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות, בחלק התחתון של התנור, למשך 30 דקות, מגישים חם.

 

 

 

מכינים את  הבצק ושומרים לפחות שעה במקרר.

אחר כך מרדדים ושמים  את הקילתית בתבנית טארט משומנת.

 

מכינים את מילית תפוחי אדמה וגבינות, 

מורחים על הקילתית 

 

מקשטים בעגבניות שרי חצויות, זורים פילפל שחור ופרמזן, אופים עד שמזהיב כ- 30 דקות.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 

 

* מתוך"בתנור של אהובה"

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

תגובות אחרונות
נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
תגובות אחרונות
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת