88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

לחמניות דבש

10/01/2016
לחמניות דבש

לחמניות דבש

 

 

הטכניקה מקסימה ומפתיעה כמו התוצאה,

הטעם משתנה עם המילית,

דבש, או סוכר וקינמון, או ממרח מתוק אחר, חלבה, שוקולד, לוטוס,

מה שתרצו, העיקר תעשו... 

 

לחמניות דבש בצורת פרח

מרדדים דק  עלה בצק,  וקורצים עיגולים,

כל ארבעה עיגולי בצק,  (מונחים כמו בתמונה הימנית), מגולגלים , לגליל (בתמונה משמאל),

חוצים את הגליל בדיוק באמצע,

ומניחים כל חצי בעמידה בתבנית שקעים משומנת היטב,

כשהצד החתוך כלפי מטה.

כמה פשוט...

 

Related image

חצאי הגלילים, מונחים בתבנית שקעים, 

החלק החתוך כלפי מטה,

לחמניות דבש בצורת פרח

אופים 20 - 25 דקות מברישים בדבש מדולל

 

בשיטה הזו יוצרים לחמניות קטנות בצורת שושנים. אפשר להכין כך גם לחמניות סטנדרטיות, וגם לחמניות דבש (כמו במקרה הזה), ואפילו עוגות שמרים אישיות עם מלית של סוכר וקינמון או כל מלית אחרת.

מכינים בצק שמרים ומתפיחים אותו. לאחר שהבצק תפח דיו מעבירים אותו למשטח נקי ומרדדים לעלה בעובי של כ-1/2 ס"מ. קורצים עיגולים בקוטר של כ-8 ס"מ, ומניחים 4 עיגולים בצורה הזו:אם רוצים להשתמש במלית כלשהיא, זה הזמו לפזר או למרוח על גבי עיגולי הבצק את המלית. מגלגלים את הבצק מהחלק שקרוב אלינו, עד ליצירת גליל שכזה:

חוצים את הגליל במרכזו, ליצירת 2 לחמניות. מניחים בתבנית שקעים משומנת כשהצד החתוך כלפי מטה.

לחמניות דבש בצורת שושניםמתפיחים שוב, ואופים. חשוב לרדד את הבצק דק יחסית ולא ליצור צורות שושנים גדולות ועבו שחורגות מגודל השקעים שבתבנית. בצק גדול ועבה יתפח מאוד במהלך האפייה וייצור צורה מעוותת של שושנה. השאירו את השושנים שלכם קטנות.

 

מצרכים:

המרכיבים (לכ-12-15 לחמניות):
3.5 כוסות (500 גרם) קמח
1 כפית מלח
2 כפות (25 גרם) סוכר
1 כף שמרים יבשים
1 ביצה בגודל L
2 כפות (30 מ"ל) שמן
2 כפות דבש
כ-3/4 כוס (180 מ"ל) מים פושרים

לזיגוג:
1 כף דבש מדוללת בכף מים רותחים

תבנית שקעים בגודל סטנדרטי

אופן ההכנה:

1. מנפים את הקמח אל תוך קערת המיקסר. מוסיפים את המלח והסוכר ומערבבים היטב. מוסיפים את השמרים ומערבבים שוב להטמעה. מחברים את וו הלישה, מוסיפים את הביצה, השמן והדבש, ולשים במהירות נמוכה.

2. מוסיפים בהדרגה את המים הפושרים עד לקבלת בצק אחיד. במידת הצורך מוסיפים עוד מים, כף אחת בלבד בכל פעם. לשים את הבצק כ-10 דקות. מעבירים לקערה נקייה משומנת קלות. משמנים את הבצק היטב מכל צדדיו, ומניחים להתפחה כשעה וחצי, עד שהבצק הכפיל את נפחו.

3. מעבירים את הבצק למשטח עבודה נקי ובעזרת מערוך מרדדים לעלה בעובי של 1/2 ס"מ. קורצים עיגולים בקוטר של כ-8 ס"מ. מניחים בכל פעם 4 עיגולי בצק באופן חופף זה על גבי זה. מגלגלים מהחלק הקרוב אלינו ליצירת גליל קצר ועבה. חוצים את הגליל במרכזו, ומניחים בתבנית שקעים משומנת היטב כשהצד החתוך כלפי מטה.

4. מניחים לתפיחה נוספת כ-20 דקות. בינתיים מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.

5. אופים כ-20-25 דקות, עד שהלחמניות תפוחות ושחומות. מוציאים מהתנור ומיד מברישים בדבש המדולל. מצננים לחלוטין ומגישים.

 

 

 

*קרדיט: חן שוקרון

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת