00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

קנלוני חצילים ורוטב עגבניות מיובשות

קנלוני חצילים ורוטב עגבניות מיובשות

 

 

קנלוני חצילים ורוטב עגבניות מיובשות

 

 

 

 

מצרכים:

24 גלילי קנלוני,  (יש 26 באריזה),

מילית:

2 חצילים בינוניים,

10 עגבניות מיובשות קצוצות,

200 גר' גבינת ריקוטה,

100 גר' גבינת פרמז'ן מגוררת,

1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה,

מלח+פילפל שחור.

לרוטב עגבניות:

 3 כפות שמן זית,

1/4 כוס מים,

10 עגבניות תמר שלוקות, קלופות וקצוצות.

5 עלי בזיליקום קצוצים,

2 שיני שום כתושות,

 מלח+פילפל שחור,

*הערה: מכיוון שלא השגתי עגבניות תמר,  הכנתי רוטב מקופסת שימורי עגבניות חתוכות בטעם שום,

מבלי לשנות את אופן ההכנה.

 

 

 

 

קוצצים עגבניות מיובשות ופטרוזיליה

מערבבים עם החצילים והגבינות

המילית מועברת לשקית זילוף

ממלאים את גלילי הקנלוני, לא דוחסים.

מסדרים בתבנית פיירקס מלבנית

 

יוצקים את הרוטב,

**הוספתי לתבנית עוד 3/4 כוס מים רותחים

מפזרים את תערובת הגבינות  פרמז/ן + מוצרלה מעל מכסים ברדיד אלומיניום  ואופים 30 דקות.

 

מסירים כיסוי ואופים 10 דקות להזהבה

 

לציפוי:

250 גר' גבינת מוצרלה מגוררת,

50 גר' פרמז'ן מגוררת.

אופן הכנה המילית:

קוים את החציל מגריל התנור או שורפים על אש חיה מכל כיוונים 15 דקות.

מניחים במסננת לניקוז הנוזלים,

קולפים את החצילים (בלי לשטוף אותם), ובעזרת מזלג מרסקים את בשרם מעט.

מוסיפים את יתר מרכיבי המילית לחצילים ומערבבים היטב,

מוסיפים עגבניות ומבשלים במשך חמש דקות.

מוסיפים את המים, ממליחים ומפלפלים, מביאים לרתיחה ,

מבשלים על אש קטנה 30 דקות.

מסירים מהאש ומוסיפים שום כתוש ובזיליקום.

 

 

3/4 כוס מים רותחים לרוטב, בשלב האחרון להכנתו.

 

הרכבת המנה:

ממלאים קנלוני במילית ומניחים בתבנית אפיה מלבנית (פיירקס), 

וצקים על הקנלוני את רוטב העגבניותומפזרים מעל את הציפוי.

מכסים את התבנית ברדיד אלומיניום ואופים בתנור בחום 170 מעלות, במשך 30 דקות.

מסירים את רדדיד האלומיניום, ומעלים את חום התנור ל- 200 מעלות.

אופים כ- 10 דקות נוספות עד שהגבינות נמסות ומשחימות.

 

 

 

 

 

 

*מתכון נוסח  איטליה

**מסעדת מל ומישל

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

תגובות אחרונות
נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
תגובות אחרונות
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת