00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

המטבח של אלינוער

חצילים בתנור

 

 

 

 

מי שלא אוהב חצילים, שיקום. בעצם, אני מכירה אחד כזה. החצי השני.

פעם הוא אמר שזה מרוב שהאכילו אותו חצילים בילדותו. שויין. שיהיה.

 

אני מטורפת על חצילים, בכל מתכון, בכל צורה, כמילוי, כסנדויץ, ברוטב, בטיגון, עם
בשר או עם גבינה, בתור סלט קוביות, או מחית.

 

תקופה זו אני בדיאטה. אחרי כל מאכלי הבצקים שהאבסתי על עצמי בפולין. אפשר
להבין. חצילים בתנור ללא שמן, פטנט נהדר. טוב, חלאס ברברת.

 

מצרכים

2-3 חצילים מאורכים
1/2 ראש שום - לקלף שיניים ולקצוץ
מלח ופלפל לבן
2 חלבונים
3 כפות מים
פירורי לחם עבים / קמח מצה
2 עגבניות גדולות בשלות
100 גר' גבינת פרמזן מגוררת גס

תבנית תנור
נייר אפיה

 

 

 

לחמם תנור ל 180 מעלות. לפרוס חצילים לפרוסות. לפזר עליהם מלח ופלפל לבן.

להקציף חלבונים ולהוסיף את המים. להקציף שנית.

על תחתית תבנית אפיה להניח נייר אפיה. להניח פירורי לחם בצלחת עמוקה.

לטבול כל פרוסת חציל בחלבון משני הצדדים ולטבול בפירורי לחם משני הצדדים.

להמשיך כך עם כל הפרוסות.

 

לסדר בתבנית פרוסות חציל . מעל פרוסות עגבניות ולסיים בפרוסות חציל.

מעל לפזר את גבינת הפרמזן ולאפות בין 30-40 דקות.


 

 

 

 

מי שרוצה יכול להוסיף רוטב עגבניות / רוטב לבן / ירקות אחרים וכיד הדמיון שנחה עליו באותו רגע.

 

בתיאבון לכולם

 

 

אלינוער

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

9 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ליאור המקורית8 אלא אם צויין אחרת