88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

מאפה שמש עלי מנגולד ופטה

מאפה שמש  עלי מנגולד ופטה

מאפה שמש עלי מנגולד ופטה

 

מצרכים:

לשני מאפים בקוטר 24 ס"מ

1 ח' 600 גר' בצק עלים על בסיס חמאה

מופשר במקרר.

מילית:

1 גביע קוטג',

250 גר' גבינת קשקבל מגוררת,

מלח,

פילפל שחור,

1/4 כפית אגוז מוסקט מגורר טרי,

4 גבעולי מנגולד טריים (ללא החלק הלבן) קצוצים.

1 קופסה  (250 גר), גבינת פטה עיזים 16%, מפוררת.

1 צנצנת 180 גר')  ממרח ארטישוק,

1ביצה טרופה להברשה.

אופן הכנת המילית:

מערבבבים קוטג'+מחצית מכמות הקשקבל+מלח++פילפל+אגוז מוסקט,מערבבים לכדי תערובת אחידה.

קוצצים מנגולד ומערבבים בקערה נפרדת עם גבינת פטה מפוררת ועם יתרת הקשקבל.

הרכבת המאפה:

מחלקים את הבצק לשני חצאים שווים לרוחב.

מניחים על חלק אחד של הבצק צלחת/או תחתית תבנית/או רינג,  בקוטר 24 ס"מ,

ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה 

מסמנים עיגול פנימי בקוטר 20 ס"מ,

יוצרים חתכים בהיקף, סביב שולי הבצק במרווחים של 5 ס"מ,

מרימים קצה של חתך (רצועה קצרה),

 ומקפלים באלכסון למשולשים קטנים, כולם באותו כיוון. ואותו גודל,

מכינים את העיגול השני באותה צורה

מכניסים למקפיא למשך 10 דקות.

מחממים תנור ל- 190 מעלות,

מורחים את חצית כמות ממרח הארטישוק על העיגול הפנימי של הבצק, 

ועליו מורחים מצית מכמות תערובת הגבינות.

במרכז ההעיגול עורמים את מחצית תערובת המנגולד,

(במהלך האפיה הערימה תתישר ולא תהיה נוזלת),

מברישים בביצה טרופה את שולי הבצק החשופים. שקיפלנו, 

 

מכינים  את עלה הבצק השני, שבמקפיא,  בדיוק באותו אופן .

אופים כ- 30 דקות עד שהמאפה מזהיב, מצננים מעט ומגישים,

 

 

 * אם לא מגישים מיד, אפשר למלא את הבצק ולהקפיא,

ולאפות 30 דקות  בתנור מחומם מראש ל- 190 מעלות, ללא הפשרה מוקדמת.

 

***********

גירסת שמרים לאותה מילית 

אותו מאפה בדיוק אפשר להכין מבצק שמרים

המספיק לשתי תבניות בקוטר 24 ס"מ.

 

מצרכים:

500 גר' קמח רגיל,

1/2 כוס סוכר,

1 יוגורט טבעי / או שמנת חמוצה 9%,

1/2 שקית שימרית

2 חלמונים,

100 גר' חמאה מומסת,

קליפת למון מגוררת מחצי לימון,

 קורט מלח.

מעבירים לקערת המיקסר את כל חומרי הבצק,

עם וו לישה מעבדים לבצק חלק כ- 5 דקות,

מתפיחים מכוסה כשעתיים או לילה במקרר להכפלת הנפח.

מחלקים לשני חלקים, 

מרדדים עיגול וממשיכים כנ"ל.

 

*במקום ממרח ארטישוק, אפשר להשתמש בארבע חתיכות ארטישוק משומר,

אותם מניחים בחתיכות,  מעל תערובת הגבינות והמנגולד.

**ניתן להכין מראש ולהקפיא, ולאפות לפני ההגשה.

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת