88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

עוגיות חמאה צרפתיות

עוגיות חמאה צרפתיות

עוגיות חמאה צרפתיות

 

 

 

 

 

 

 

 

 

מצרכים:

 280 גר חמאה בטמפרטורת החדר,

 200 גר' (  כוס) סוכר לבן,

קורט מלח,

 1 כפית תמצית וניל טבעית, או מחית וניל,

 1 ביצה גודל XL,

420 גר' קוקוס טחון,

 1/2 כפית אבקת אפיה.

 לציפוי:

1 ביצה להברשה,

100 גר' (1/2כוס ) סוכר חום  דמררה (הבהיר),

אופן הכנה:

בקערת מערבל עם וו גיטרה מעבדים

חמאה+סוכר לבן, עד שמתקבלת תערובת אוורירית ואחידה.

מוסיפים מלח+מחית/תמצית וניל 

מוסיפים קמח מנופה + אבקת אפיה וקוקוס,

מוסיפים ביצה, מערבלים עד שהמסה אחידה,

מחממים תנור ל- 150 מעלות,

מגלגלים את הבצק לגליל ארוך ועוטפים אותו בנייר אפיה.

(מגלגלים בעזרת נייר האפיה), מקפיאים לשעה,

מוציאים אחרי שעה את הבצק מהמקפיא  מברישים ביצה טרופה, ומגלגלים בסוכר דמררה.

(במידה ואוהבים יותר ציפוי סוכר מסביב, שמים סוכר בצלוחית ומגלגלים בה את העוגיה),

פורסים עוגיות בעובי של 1 ס"מ, מסדרים על תבנית תנור גדולה ושטוחה,

 מרופדת בנייר אפיה, אופים 15 - 20 דקות,

מצננים ומאחסנים בקופסה אטומה לשמירת הפריכות.

    

מוציאים את הבצק ומעצבים לגליל ארוך

 

 

 

 

הגליל אחרי הקפאה

 

מורחים בביצה טרופה

 

 

 

מגלגלים בסוכר חום

 

 

 

 

 

 

פורסים לפרוסות ברוחב 1 ס"מ

מסדרים ברווחים, בתבנית מרופדת בנייר אפיה, ומכניסים לתנור ב- 150 מעלות  ל- 20 דקות

                                                                                                                                     

 

 

העוגיות מתפשטות ומשתטחות בזמן האפיה.

לצנן לחלוטין בתוך התבנית, לפני העברתן לקופסה.

אחרת יתפרקו

העוגיות פריכות מאוד

 

 

אופים 20 דקות עד שמזהיב:

 

 

 

 

 

 

כחלק מאריזת מתנה

למי שבאמת אוהבים

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

*מתוך אוכל טוב

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת