88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

לחמניות שמרים ממולאות בצל

לחמניות שמרים ממולאות בצל

לחמניות בצל 

 

 

לחמניות בצל מטוגן  (צילום: קרן לוי)

 

 

מצרכים לבצק:

 1 ק"ג קמח לחם,

50 גר' שמרים טריים,

 5 כפות סוכר,

 2 + 1/2 כוסות מים קרים,

 1/2 כוס שמן זית,

 1 כף מלח.

למילית:

 3 כפות שמן זית,

4 בצלים בינוניים פרוסים דק מאוד,

 2 כפות פרג שלם טרי

1/2 כפית פילפל שחור גרוס,

1 כפית מלח,

אופן הכנה:

מנפים את הקמח לרערת המיקסר,

 מוסיפים את השמרים  ומערבבים,

 מוסיפים שאר המצרכים מלבד המלח,

לשים 3 דקות, עם וו לישה, במהירות איטית,

 יוצרים כדור מהבצק, מכסים קערת התפחה במגבת מטבח, ומתפיחים להכפלת נפח.

בינתיים מכינים את המילית:

מממים שמן זית במחבת, מוסיפים את הבצלים הפרוסים דק,  מוסיפים את הפרג+המלח+הפילפל הגרוס

ומטגנים על אש בינונית עד הזהבה קלה, (הבצל ימשיך להזהיב במהלך האפיה) ,

מחממים תנור ל- 220 מעלות, מחלקים את הבצק ל- 30 כדורים שווים בגודלם, ומשטחים עם מערוך,

מניחים במרכז כל עיגול כף מילית ומשטחים עוד מעט,

מסדרים את הלחמניות בתבנית תנור שטוחה וגדולה, מרופדת בנייר אפיה,

 משאירים רווח של כמה ס"מ בין הלחמניות, מקום לתפיחה בזמן האפיה.

אופים 15 -20 דקות עד שהלחמניות מזהיבות,

 

*מתוך לחם ומאפים. 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת