00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

ניוקי ברוטב שמנת וערמונים

ניוקי ברוטב שמנת וערמונים

 

ניוקי ברוטב שמנת וערמונים

 

 

 

מצרכים לניוקי:

1 ק"ג תפוחי אדמה,

2 כוסות  קמח לבן, 

2 ביצים,

1/2 כוס גבינה צהובה נעם מגוררת, 

1 כפית מלח.

* לחילופין אפשר להשתמש בניוקי מוכן,

 

לרוטב :

25 גר' חמאה ,

3 שיני שום כתושות,

1 כוס יין לבן,

1/2 כפית מלח,

1/2 כפית פילפל לבן, 

 1/8 כפית אגוז מוסקט,

1 מיכל 250 גר' שמנת מתוקה 38%,

להרכבת המנה:

 

15 גר' חמאה,

1 שקית ערמונים בוואקום, קצוצים.

 להגשה:

אפשר להוסיף 1/3 כוס גבינת פרמז'ן

1/2 כוס (50 גר') גבינה צהובה מגוררת.

 אופן הכנת הניוקי:

מחממים תנור ל- 200 מעלות

עוטפים את תפוחי האדמה  (כל אחד לחוד), בנייר כסף, ואופים עד שהם רכים. בודקים עם סכין חדה, (אם הסכין ננעצת בקלות),

 קולפים את תפוחי האדמה בעודם חמימים (כך מתקלפים יותר בקלות),

 מגרדים את תפוחי האדמה דרך פומפיה  לקערה גדולה,

מוסיפים לתפוחי אדמה ביצה אחת+מלח ומערבבים היטב,

מוסיפים ביצה שניה, ומערבבים שוב,

מוסיפים קמח+גבינה מגוררת, ולשים לקבלת בצק אחיד.

מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח, ויוצרים  נחשים בעובי 1 ס"מ, חותכים כל נחש בסכין חדה, למקטעים של 2 ס"מ,

מניחים על משטח מקומח.

מרתיחים מים מומלחים קלות, ומכניסים את הניוקי בעדינות, כל פעם כמות קטנה,  מבשלים כשתי דקות, 

עד שהם צפים למעלה, אל פני המים,

מוציאים את הניוקי הצפים בכף מחוררת ומניחים בקערה.

אופן הכנת הרוטב:

ממיסים בסיר גדול את החמאה, מוסיפים את השום ומטגנים כמה שניות, מוסיפים את היין ומבשלים עד שנותרים במחבת 2-3 כפות נוזל .

מוסיפים את שאר המרכיבים, מבשלים כ-10 דקות תוך ערבוב מתמיד, עד שהרוטב מסמיך.

ממיסים חמאה במחבת ומוסיפים את הערמונים הקצוצים 

מוסיפים את הרוטב ומבשלים עוד חצי  דקה.

מוסיפים את הניוקי לרוטב, מבשלים תוך ערבוב 2 דקות נוספות,

 מגישים וזורים  גבינת פרמז'ן לפי הטעם.

.

 

 

 

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת