1515
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

קסם במטבח......

כדורי בשר עם סולת מבושלים ברוטב

20/11/2015

כדורי בשר אהובים על כולם ,אבל הכדורים האלה מיוחדים מאוד ,הם רכים

ואוורירים מאוד בזכות הסולת שיש בתערובת הבשר ,וכל זה ללא טיגון ,אפשר לתת אותם לתינוקות

שרק מתחילים לאכול מוצקים ,הקציצה טעימה ,רכה וטובלת ברוטב טעים ,לילדים ניתן

לוותר על שבבי הצ'ילי .

קציצות בקר עם סולת

1/2 קילו בשר בקר טחון

1 בצל גדול מגורד

1/4 כוס סולת

1/2 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור

1/4 כפית ראס אל חנות (לא חובה)

1 כפית אבקת מרק עוף

(אפשר להוסיף לתערובת פטרוזיליה וכוסברה קצוצים)

לרוטב:

1 בצל גדול

2 שיני שום

2 כפות רסק עגבניות

1 כפית גדושה פפריקה מתוקה

1/2 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור

1/2 כפית סוכר

מעט שביבי צ'ילי גרוס (לא חובה)

1 כפית אבקת מרק עוף

2 כוסות מים

אופן הכנת הקציצות :

לגרד את הבצל בפומפייה גסה לתוך קערה ,להוסיף את הבשר ,סולת ,והתבלינים,

ללוש היטב לתערובת אחידה לכסות להשאיר במקרר .

הכנת הרוטב:

לחתוך את הבצל לרצועות דקות ,בסיר רחב ונמוך לטגן מעט את הבצל עד שהופך

להיות שקוף ,להוסיף שום לטגן מעט ,להוסיף רסק עגבניות ופפריקה מתוקה לערבב

לטגן כדקה לצקת מים רותחים ,להנמיך את הלהבה ,לתבל בשאר התבלינים ,לבשל

כעשר דקות מכוסה .

להוציא את הבשר מהמקרר להכין כדורים בנונים,להכניס את הכדורים לרוטב המבעבע ,

לבשל עם מכסה חצי שעה ,לדאוג שהקציצות יהיו עטופות ברוטב ,הקציצות

תופחות מעט בגלל הסולת בבישול ,להגיש עם אורז לבן ,פירה ,פסטה .

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

29 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אתי כק אלא אם צויין אחרת